Kesäkurpitsa-parmanvuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kesäkurpitsa juustohöylällä.
- Leikkaa tomaattien pintaan ristiviilto ja upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori ja halkaise. Raaputa lusikalla sisukset siivilään ja painele neste kulhoon siivilän läpi. Sekoita oliiviöljy valuneen tomaattimehun sekaan. Kuutioi tomaattien hedelmäliha eri kulhoon.
- Paahda parmankinkut kevyesti teflonpannulla. Paista viipaloidut sienet oliiviöljyssä.
- Lado uunivuokaan vuorotellen kesäkurpitsaviipaleita ja paahdettua parmankinkkua.
- Valuta hiukan oliiviöljyä kesäkurpitsojen päälle. Laita päälle tomaattikuutioita ja paistettuja sieniä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Ruskista uunin keskitasolla 200 asteessa 5–7 minuuttia.
- Ripottele kirvelisilppua päälle juuri ennen tarjoilua
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia