
Paahda hunajalla valellut lanttukuutiot pehmeiksi uunissa. Upea koristelu syntyy voitaikinasta tehdyistä tähtikuvioista. Lantut voi paahtaa jo etukäteen, mikä helpottaa joulukiireissä.
Lanttua kuoren alla
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi lantut. Laita ne isoon uunivuokaan. Sekoita joukkoon hunaja, kuutioitu voi, suola ja timjaminoksat.
- Paahda lanttukuutioita 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes ne pehmenevät. Sekoita kuutioita vuoassa pari kertaa paahtamisen aikana.
- Kauli neljä taikinalevyä vuoan levyisiksi. Leikkaa levyistä veitsellä tai taikinapyörällä suikaleita. Kauli viidettä levyä ohuemmaksi ja ota siitä tähtimuotilla kuvioita.
- Nosta lanttuvuoka uunista. Asettele taikinasuikaleet ristikkäin lanttujen päälle. Koristele pinta lopuksi tähdillä.
- Voitele taikinapinta munalla ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Vinkki! Voit paahtaa lantut etukäteen ja ennen tarjoilua vain viimeistellä taikinapinnan.