13:10 | 2.11.2016
Maksalaatikko
Suomalaisille rakas maksalaatikko on talonpoikainen versiomme länsieurooppalaisista maksapateista ja terriineistä.
Kotona tehty maksalaatikko maistuu makoisalle ja saat ihan itse päättää, teetkö sen rusinoilla vai ilman.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
noin 40 min + 1,5–2 t
Helppo
Maksalaatikko
Ainesosat
Vaiheet
- Keitä esikypsytettyjä, kokonaisia ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu, lisää voinokare ja sipuli ja anna sipulisilpun kuullottua läpikuultavaksi.
- Vatkaa kananmuna maitoon. Lisää kypsät ohrasuurimot ja muut aineet. Sekoita hyvin. Seosta tulee noin 1,8 litraa. Voitele kaksi uunivuokaa tai yksi isompi ja neljä annosvuokaa. Jaa maksaseos vuokiin.
- Kypsennä maksalaatikkoa 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Pienissä annosvuoissa maksalaatikko kypsyy noin 1,5 tunnissa. Sekoita vesi ja siirappi keskenään ja kuumenna seos. Valele se laatikoiden pintaan kypsentämisen puolivälissä. Viimeisen 15 minuuttia paistolämpötila voi olla 175 astetta, jos haluat pintaan lisäväriä.
- Tarjoa maksalaatikon kanssa voisulaa ja sokeroituja puolukoita tai puolukkasurvosta. Myös omena-puolukkahilloke sopii hyvin maksalaatikon lisäkkeeksi.