
Perinteisessä porkkanalaatikossa sose tehdään itse keitetyistä porkkanoista ja massaan tulee puuroriisiä. Jos et ehdi keittää porkkanasosetta itse, kokeile kaupan valmista sosetta.
Porkkanalaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta desilitra vettä ja lisää riisiryynit kattilaan. Anna veden imeytyä riisiin. Lisää maitoa vähitellen sekaan. Kypsennä hiljaa hauduttaen, sekoita välillä.
- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi, valuta ja soseuta.
- Yhdistä kaikki aineet hieman jäähtyneeseen porkkanasoseeseen.
- Kaada seos 2 litran vetoiseen, voilla voideltuun uunivuokaan. Täytä vuoka puolilleen, ettei ruoka kiehu yli kypsyessään.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja. Painele lusikalla koristesyvennyksiä vuoan pintaan ja laita muutama voinokare päälle.
- Paista 150 asteessa uunin alatasolla 1½–2 tuntia.