Sanna Kekäläinen Kuva Elvi Rista

Ota pakastekala sulamaan hyvissä ajoin ennen kokkaamista. Parhaan lopputuloksen saat sulattamalla kalan jääkaapissa. Sulatusta voi nopeuttaa ripottelemalla kalalle hieman suolaa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettua teriyaki-tonnikalaa

Ainekset

2
kpl
(noin 500 g) pakastetonnikalapalaa
1
dl
vehnäjauhoja
1.25
dl
teriyakikastiketta
miriniä tai sakea
vettä
2
rkl
sokeria
Paistamiseen

Työvaiheet

Leikkaa kala noin sentin paksuisiksi suupaloiksi. Pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Sekoita teriyakikastike, mirin, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Kiehauta seos ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu hieman siirappimaiseksi.

Pikapaista tonnikalapalat paistinpannulla öljyssä. Varo, ettet paista liikaa, sillä tonnikala muuttuu muuten kuivaksi.

Yhdistä kastike ja kala. Tarjoa pähkinäisen riisin ja vihreän salaatin kanssa.