Kiia Renko Kuva Elvi Rista

Huippuherkullista huippunopeasti!

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-fetapasta

Ainekset

400
g
pastaa
Kastike
1
ras
kirsikkatomaatteja (250 g)
1
sipuli
200
g
fetaa
basilikaruukku
mustapippuria
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

 

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Puolita kirsikkatomaatit tai kuutioi isot tomaatit. Kuori ja silppua sipuli. Murenna feta ja silppua basilika.

Sekoita kastikeaineet keskenään ja mausta tilkalla balsamiviinietikkaa.

Vinkki! Lorauta pastaan sitruuna- tai basilikamaustettua oliiviöljyä. Joukkoon sopivat myös paistetut paprikapalat ja rucola.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Arto Vuohelainen
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääririsotto

Ainekset

50
g
voita
1
tl
inkiväärijauhetta
5
dl
puuroriisiä
1
dl
appelsiinimehua
tl
suolaa
7
dl
vettä
tuoretta salviaa
½
dl
kuivattuja aprikooseja
nokare
voita

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää inkiväärijauhe ja riisi. Sekoita muutama minuutti, niin että voi imeytyy riisiin.
  2. Lisää appelsiinimehu ja suola. Lisää loppu neste vähitellen riisiin kypsymisen aikana.
  3. Silppua aivan lopussa muutama ruokalusikallinen salviaa ja kuivatut, pehmeät aprikoosit. Lisää lopuksi nokare voita pyöristämään risoton makua.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Rüster Kuva Nico Backström
Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-sienirisotto

Ainekset

1
keskikokoinen kukkakaali
200
g
metsäsieniä tai herkkusieniä
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai öljyä
noin 8
dl
keitettyä täysjyväriisiä
3
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Pese kukkakaali ja irrota kukinnot. Hienonna kukkakaalin kanta. Puhdista sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sienet paistinpannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää kukkakaalit, keitetyt riisit, sienet, vesi ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
  3. Lisää tarvittaessa vettä, jos risotto kuivuu liikaa. Sekoita joukkoon juustoraaste ja sitruunamehu. Nosta kattila liedeltä ja anna tekeytyä muutama minuutti kannen alla, kunnes juusto on sulanut risoton joukkoon.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-punajuuripasta

Ainekset

4
kokonaista punajuurta
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
ruokakermaa
1
tl
kuivattua salviaa tai timjamia
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
400
g
tagliatellepastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulit. Paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää, 5-10 minuuttia.
  4. Lisää raasteen joukkoon kerma ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä vielä hetki.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita punajuurikastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)

Resepti Leena Malinen, Outokumpu
Annoksia
4-6
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-homejuustokastike

Ainekset

400
g
jauhelihaa
1-2
sipulia
(suolaa maun mukaan)
1
tl
mustapippuria
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua rakuunaa
3-4
etikkapunajuurta
2
dl
ruokakermaa
1
ps
sinihomejuustomuruja
Paistamiseen
öljyä
Lisäksi
pastaa

Työvaiheet

  1. Ruskista  pieneksi silputut sipulit öljytilkassa tai juoksevassa margariinissa jauhelihan kanssa. Mausta ilman suolaa. Tarkista suolan tarve vasta lopussa, koska juusto on suolaista. 
  2. Raasta punajuuret sekaan. 
  3. Kaada kerma päälle, huuhtele tölkki vedellä ja kaada sekin pannulle. Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä.
  4. Lisää lopuksi sekaan homejuustomurut. Kuumenna.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita se kastikkeeseen ja tarjoile.

Kommentit (0)