
Äyriäis-pastavuoka on salonkikelpoista tarjottavaa vaikkapa viikonloppuvieraille.
Äyriäislasagne
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sekoittele hetki, kunnes jauhot kypsyvät mutteivät saa väriä. Lisää maito ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää kastikkeeseen juustoraaste.
Pikapaista lohikuutiot pannulla äljyssä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon sulatetut äyriäiset. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
Voitele uuninkestävä vuoka voilla ja kaada pohjalle kastiketta.
Pane päälle kerroksittain lasagnelevyjä, kala-äyriäisseosta ja juustoraastetta. Viimeinen kerros saa olla kastiketta ja juustoraastetta.
Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.
Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia