Resepti Marja Samuli Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Savusiika-pastasalaatti

Ainekset

200
g
simpukka- tai muuta pastaa
300
g
savusiikaa
1
kurkku
2
dl
tummia viinirypäleitä
1
omena
½
kerää
rapeaa salaattia
1
dl
tuoretta tillisilppua
Kastike
1
dl
kermaviiliä
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kypsennä pasta napakaksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Paloittele tällä välin savukala.
  2. Pilko kurkku pieniksi paloiksi, huuhdo ja halkaise viinirypäleet. Kuori ja kuutioi omena, revi huuhdottu salaatti sopiviksi suupaloiksi. Sekoita kaikki yhteen tillisilpun kanssa.
  3. Yhdistä keskenään kastikeainekset ja lisää ne pastan sekaan paloiteltujen kasvisten, hedelmäpalojen ja salaatin kanssa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.

Pakastevihannekset kypsyvät samassa kattilassa pastan kanssa. Yhtä nopeasti pannulla kiehahtaa erityisen maukas tomaattikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pakastimentyhjennyspasta

Ainekset

2
l
vettä
300
g
pastaa
2
kasvisliemikuutiota
1
l
pakastevihanneksia esim. palkopapuja, herne-maissi-paprikaa tai vihannessekoitusta
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa
Kastike
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
4
rkl
tomaattien mausteöljyä
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
tuoreita tai pakastettuja yrttejä: basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai timjamia
1
ruukku herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja pasta. Keitä 5 minuuttia, sekoita välillä. Lisää kasvikset joukkoon ja keitä 3 minuuttia. Tarkista pastan kypsyys. Valuta pasta ja vihannekset.
  2. Yhdistä pastan kiehuessa tomaattikastikkeen ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta.
  3. Kaada kastike kuumalle pannulle ja kiehauta. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon pasta ja vihannekset. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää lopuksi tuoreita tai pakastettuja yrttejä.

Vinkki! Voit hyödyntää samaan pastaan pakastimesta myös katkaravut ja kalapalat

Kommentit (1)

Eirlys

Everyone is looking for good health food sources. animal jam

Resepti Emilia Kolari Kuva Panu Pälviä
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.

Uuni kuumaksi! Voit latoa pellille aineksia sitä mukaa, kun saat ne valmisteltua. Kuluu reilu vartti ja lautasilla on lämmin salaatti, jossa maalaisleipä on imaissut mahtimakuja kauden parhaista voimaruoka-aineksista.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-panzanella-salaatti

Ainekset

1
(250 g)
paistovalmis ciabatta-leipä
2
rkl
öljyä
Papu-porkkanaseos
1
rkl
öljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
½
tl
suolaa
½
tl
chilimausteseosta
1
prk (170 g)
kypsiä valkopapuja
2
porkkanaa
½
dl
siemensekoitusta
Lisäksi
1
ps (70 g)
babypinaattia
2
klementiiniä tai mandariinia
1
rkl
öljyä
Lopuksi
1
klementiinin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa ciabatta ohuiksi viipaleiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
  2. Sekoita sillä aikaa kulhossa öljy ja mausteet. Valuta ja huuhdo pavut. Pyöräytä ne mausteöljyyn. Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä kiharoiksi joukkoon. Pyöräytä sekaisin.
  3. Levitä porkkana-papuseos leipien päälle pellille. Ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
  4. Huuhdo ja kuivaa sillä aikaa pinaatit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Nosta pelti uunista ja levitä pinaatit ja klementiinit ainesten päälle. Pirskota päälle öljyä. Paahda uunin ylätasolla pari minuuttia.
  5. Nostele salaatti pelliltä isolle vadille tai kulhoon kerroksittain. Purista päälle klementiinin mehu. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (1)

Natalia

 Các góc quan trọng, tuy nhiên, có thể được tìm thấy trong phòng chat hoặc Gmail trên http://tuttut.org/ , executado pela Microsoft, trở lại hoặc Gmail hoặc dịch vụ email maus usado no mundo. Tính đến tháng 7 năm 2011, Microsoft cho biết http://tuttut.org/tinha 360 milhões de usuários. Empresa vui mừng thông báo rằng nó đã được cấp một hợp đồng.

Resepti Kaisa Nieminen kuva Tuomas Kolehmainen
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.

Kevyen linssi-broilerisalaatin ja raikkaan minttujugurtin voimin jaksaa pitkän päivän.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-linssisalaatti

Ainekset

2
dl
puy-linssejä tai vihreitä linssejä
8
broilerin sisäfilettä
4
rkl
öljyä
1-2
tl
garam masalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
iso
kesäkurpitsa
1
valkosipulinkynsi
Minttukastike
2
dl
maustamatonta jugurttia
2
rkl
tuoretta minttua
1
tl
kuivattua minttua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi. Kun linssit ovat valmiit, pidä ne lämpiminä.
  2. Ota broilerit ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä garam masala, suola ja pippuri. Pyöritä broilerit öljyssä. Paista pannulla kypsiksi kolme minuuttia per puoli.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat veitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä hienonnettu valkosipulinkynsi. Pyöritä kesäkurpitsat öljyssä ja grillaa kuumalla parilalla tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Sekoita kuivattu ja hienonnettu minttu jugurtin joukkoon. Mausta. Laita noin 15 minuutiksi kylmään maustumaan.
  5. Yhdistä kaikki salaatin ainekset laakealle tarjoiluvadille. Koristele korianterilehdillä ja purista sitruunamehua päälle. Tarjoa minttujugurtin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen kuva Tuomas Kolehmainen
Ruusukaali on pienikokonainen vitamiinipommi, joka maistuu kypsennettynä. Myös raakana raastettu ruusukaali sopii myös salaattiin.
Ruusukaali on pienikokonainen vitamiinipommi, joka maistuu kypsennettynä. Myös raakana raastettu ruusukaali sopii myös salaattiin.

Ruusukaali saa makua siirapista ja balsamicosta. Pekoni ja sinihomejuusto tuovat runsasta ruokaisuutta. Helppo, gluteeniton siemenleipä syntyy ilman turhaa tiskiä.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 2 t leivän kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin ruusukaali-pekonisalaatti ja gluteeniton siemenleipä

Ainekset

Ruusukaali-pekonisalaatti
1
dl
spelttisuurimoita
400
g
ruusukaalta
½
pkt
pekonia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
siirappia
1
rkl
balsamicoa
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
pekaanipähkinöitä
100
g
sinihomejuustoa
Gluteeniton siemenleipä
295
g
Urtekram-leivontasekoitusta
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
chia-siemeniä
4
rkl
psylliumjauhetta
1
tl
suolaa
3
rkl
kookosöljyä
1
rkl
siirappia
dl
vettä

Työvaiheet

Ruusukaali-pekonisalaatti

  1. Keitä suurimot kypsiksi kattilassa ohjeen mukaan. Pese ruusukaalit, irrota päällimmäiset lehdet, leikkaa kova pois ja halkaise kahtia.
  2. Leikkaa pekonit ohuiksi suikaleiksi. Paista niitä ilman rasvaa paistinpannulla hetki ja lisää ruusukaalit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna pekonien ja ruusukaalien paistua noin 10 minuuttia kannen alla. Sekoita pari kertaa kypsennykset aikana. Ruusukaaleihin saa tulla kunnon paistopinta.
  3. Lisää siirappi, balsamico ja pilkotut karpalot. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Laita tarjoiluvadille spelttisuurimoita ja lisää päälle ruusukaali-pekoniseosta. Murusta päälle sinihomejuustoa.

Gluteeniton siemenleipä

  1. Voitele öljyllä leipävuoka. Jos käytät silikonista vuokaa, sitä ei tarvitse voidella. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja kaada vuokaan. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Öljy sulaa jo 25 asteen lämmössä.
  2. Sekoita sulatettu kookosöljy, siirappi ja vesi. Kaada neste suoraan vuokaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovalta, lisää pari ruokalusikallista vettä.
  3. Painele taikina tasaiseksi ja tiiviiksi vuokaan. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipää keskitasolla 20 minuuttia. Kumoa leipä leivinpaperilla peitetylle pellille ja jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista, kun sen pohjaan koputtaessa kuuluu kumea ääni.
  5. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Leipä säilyy peitettynä noin viisi päivää. Sen voi myös pakastaa viipaleina ja syödä paahdettuna.

Kommentit (0)