Pastasalaatti on kesän monitoimiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Taltuta salaatilla lounasnälkä, pakkaa piknikille evääksi tai nauti välipalaksi.
Tomaattinen pastasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi. (Tarkista pastan kypsennysaika pakkauksesta.)
- Valuta kypsä pasta lävikössä ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy pastan joukkoon.
- Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Siirrä molemmat pastan joukkoon.
- Lisää juustokuutiot ja auringonkukansiemenet pastan joukkoon. Nypi basilikanlehdet salaattiin.
- Mittaa kastikkeen aineet pieneen kulhoon ja sekoita. Kaada kastike pastasalaatin joukkoon ja sekoittele nostellen kaikkialle salaattiin.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.