Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen

Äyriäisrisotto on viikonlopun ylellinen ja tyylikäs herkku.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Äyriäisrisotto

Ainekset

1
kpl
risottoa perusohjeella
Lisäksi
1
kpl
valkosipulinkynttä
8
kpl
jättikatkaravunpyrstöjä
4
kpl
kampasimpukkaa
3
rkl
öljyä
12
kpl
kuorellista, kypsää kampasimpukkaa tai
8
kpl
vihersimpukkaa
chilirouhetta
1
tl
raastettua sitruunankuorta
3
rkl
tilliä

Työvaiheet

Valmista risotto perusohjeen mukaan. Korvaa valkoviini halutessasi kuohuviinillä. Kuori valkosipulinkynsi. Kuullota sitä hetki pannulla.

Paista öljyssä katkaravut ja kampasimpukat. Katkaravut kypsyvät noin 3 minuutissa, kampasimpukoille riittää noin 2 minuuttia.

Lisää pannulle myös simpukat ja anna niiden lämmetä. Mausta chilillä, sitruunankuoriraasteella ja tillillä. Yhdistä äyriäiset ja risotto.

Resepti Christina Aaltio Kuva Arto Vuohelainen
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääririsotto

Ainekset

50
g
voita
1
tl
inkiväärijauhetta
5
dl
puuroriisiä
1
dl
appelsiinimehua
tl
suolaa
7
dl
vettä
tuoretta salviaa
½
dl
kuivattuja aprikooseja
nokare
voita

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää inkiväärijauhe ja riisi. Sekoita muutama minuutti, niin että voi imeytyy riisiin.
  2. Lisää appelsiinimehu ja suola. Lisää loppu neste vähitellen riisiin kypsymisen aikana.
  3. Silppua aivan lopussa muutama ruokalusikallinen salviaa ja kuivatut, pehmeät aprikoosit. Lisää lopuksi nokare voita pyöristämään risoton makua.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Rüster Kuva Nico Backström
Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-sienirisotto

Ainekset

1
keskikokoinen kukkakaali
200
g
metsäsieniä tai herkkusieniä
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai öljyä
noin 8
dl
keitettyä täysjyväriisiä
3
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Pese kukkakaali ja irrota kukinnot. Hienonna kukkakaalin kanta. Puhdista sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sienet paistinpannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää kukkakaalit, keitetyt riisit, sienet, vesi ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
  3. Lisää tarvittaessa vettä, jos risotto kuivuu liikaa. Sekoita joukkoon juustoraaste ja sitruunamehu. Nosta kattila liedeltä ja anna tekeytyä muutama minuutti kannen alla, kunnes juusto on sulanut risoton joukkoon.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-punajuuripasta

Ainekset

4
kokonaista punajuurta
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
ruokakermaa
1
tl
kuivattua salviaa tai timjamia
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
400
g
tagliatellepastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulit. Paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää, 5-10 minuuttia.
  4. Lisää raasteen joukkoon kerma ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä vielä hetki.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita punajuurikastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Pastasalaatti

Ainekset

400
g
pastaa
2
sitruunan mehu
3
paprikaa
200
g
fetajuustoa
20
aurinkokuivattua tomaattia
100
g
pinjansiemeniä
3-4
dl
oliiveja
500
g
kirsikkatomaatteja
rucolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi vesi pois ja kaada pasta kulhoon. Lisää hieman oliiviöljyä ja suolaa tai sormisuolaa. Sekoita hyvin.
  2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi. Ruskista suikaleet kuumalla pannulla pienessä öljymäärässä. Paloittele feta ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita muut aineet yhteen paitsi rucola ja pinjansiemenet. Anna salaattipohjan vetäytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
  3. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Voit paahtaa ne jo edellisenä päivänä. Sekoita reilusti rucolaa salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua. Koristele pinjansiemenillä ja tarjoa hummuksen kanssa.

Vinkki! Paahda kuumassa uunissa serranokinkun siivuja. Jäähdytä. Murenna reiluiksi paloiksi ja laita salaatin sekaan. Kastikkeeksi sopii hummuksen sijaan myös kaupan valmis balsamicosiirappi.

Kommentit (0)