Resepti Tiina Rinkinen Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsaspagetti

Ainekset

300-400
g
täysjyväspagettia
1
(250 g)
kesäkurpitsa
3
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulin kynttä
½–1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
suolaa
pippuria
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja jätä joukkoon noin desilitra keitinlientä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi. Voit käyttää leikkaamiseen myös mandoliinia. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Lisää joukkoon hienoksi raastettu valkosipuli. Kuullota valkosipulia hetki ja lisää joukkoon chilihiutaleet, tomaattimurska ja kesäkurpitsa. 
  3. Jatka kypsentämistä 5–10 minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon ruohosipulisilppu. Sekoita. Kaada kesäkurpitsaseos spagetin joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Ripottele kunkin annoksen päälle parmesaania.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Arto Vuohelainen
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääririsotto

Ainekset

50
g
voita
1
tl
inkiväärijauhetta
5
dl
puuroriisiä
1
dl
appelsiinimehua
tl
suolaa
7
dl
vettä
tuoretta salviaa
½
dl
kuivattuja aprikooseja
nokare
voita

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää inkiväärijauhe ja riisi. Sekoita muutama minuutti, niin että voi imeytyy riisiin.
  2. Lisää appelsiinimehu ja suola. Lisää loppu neste vähitellen riisiin kypsymisen aikana.
  3. Silppua aivan lopussa muutama ruokalusikallinen salviaa ja kuivatut, pehmeät aprikoosit. Lisää lopuksi nokare voita pyöristämään risoton makua.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Rüster Kuva Nico Backström
Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-sienirisotto

Ainekset

1
keskikokoinen kukkakaali
200
g
metsäsieniä tai herkkusieniä
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai öljyä
noin 8
dl
keitettyä täysjyväriisiä
3
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Pese kukkakaali ja irrota kukinnot. Hienonna kukkakaalin kanta. Puhdista sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sienet paistinpannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää kukkakaalit, keitetyt riisit, sienet, vesi ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
  3. Lisää tarvittaessa vettä, jos risotto kuivuu liikaa. Sekoita joukkoon juustoraaste ja sitruunamehu. Nosta kattila liedeltä ja anna tekeytyä muutama minuutti kannen alla, kunnes juusto on sulanut risoton joukkoon.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-punajuuripasta

Ainekset

4
kokonaista punajuurta
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
ruokakermaa
1
tl
kuivattua salviaa tai timjamia
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
400
g
tagliatellepastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulit. Paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää, 5-10 minuuttia.
  4. Lisää raasteen joukkoon kerma ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä vielä hetki.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita punajuurikastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Pastasalaatti

Ainekset

400
g
pastaa
2
sitruunan mehu
3
paprikaa
200
g
fetajuustoa
20
aurinkokuivattua tomaattia
100
g
pinjansiemeniä
3-4
dl
oliiveja
500
g
kirsikkatomaatteja
rucolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi vesi pois ja kaada pasta kulhoon. Lisää hieman oliiviöljyä ja suolaa tai sormisuolaa. Sekoita hyvin.
  2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi. Ruskista suikaleet kuumalla pannulla pienessä öljymäärässä. Paloittele feta ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita muut aineet yhteen paitsi rucola ja pinjansiemenet. Anna salaattipohjan vetäytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
  3. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Voit paahtaa ne jo edellisenä päivänä. Sekoita reilusti rucolaa salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua. Koristele pinjansiemenillä ja tarjoa hummuksen kanssa.

Vinkki! Paahda kuumassa uunissa serranokinkun siivuja. Jäähdytä. Murenna reiluiksi paloiksi ja laita salaatin sekaan. Kastikkeeksi sopii hummuksen sijaan myös kaupan valmis balsamicosiirappi.

Kommentit (0)