
Uppomuna ja savulohi sopivat riisin kavereina mainiosti viikonloppubrunssin pääruuaksi.
Pinaattinen savulohirisotto & uppomuna
Ainekset
Työvaiheet
Tee risotto perusohjeen mukaan. Lisää risottoon loppuvaiheessa voin ja parmesaanin kanssa salaattipinaatti ja lohi. Sekoita hyvin. Annostele risotto lautasille ja nosta jokaiselle uppomuna.
Valmista uppomunat: Kiehauta reilusti vettä kattilassa. Mittaa joukkoon ruokalusikallinen väkiviinaetikkaa. Riko jokainen muna omaan pieneen astiaansa, esimerkiksi kahvikuppiin. Pyöräytä kiehuva vesi kauhalla pyörteiksi ja valuta muna mahdollisimman lähellä veden pintaa kattilaan. Anna kypsyä lempeästi poreilevassa vedessä 2–3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla keittiöpyyhkeen päälle.
Vinkki! Jos teet useita uppomunia, nosta valmiit munat odottamaan tarjoilua kulhoon, jossa on noin 60-asteista vettä.
Herkullinen ja helppo resepti, suosittelen! Lisäsin itse smetanaa (tai kermaa), koska tykkään, että kastiketta on reilummin. Lisäsin myös sinapin määrää, antoi lisää makua.