Resepti Suvi Ruster Kuva Elvi Rista
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipuli-saksanpähkinäpasta

Ainekset

400
g
täysjyväspagettia
1
kokonainen valkosipuli
3
rkl
voita
2
rkl
öljyä
1
dl
saksanpähkinöitä
½
tl
suolaa
1
dl
raastettua parmesaani- tai pecorinojuustoa
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa reilussa vesimäärässä. Tällä välin kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy. Lisää valkosipulit ja saksanpähkinät. Paista 4–5 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat pehmenneet ja kullankeltaisia. Älä ruskista, muuten valkosipulinmaku muuttuu kitkeräksi. Ripauta joukkoon suolaa.
  2. Valuta pasta lävikössä. Kaada pasta tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon valkosipuli-pähkinäseos, raastettu parmesaanijuusto sekä huuhdotut rucolan lehdet. Sekoita ja nauti heti.


Vinkki! Valkosipulit alkavat keväällä usein itää. Leikkaa nämä kitkerän
makuiset vihreät osat valkosipulinkynnen sisältä pois ennen kuin paistat
ne pannulla pehmeiksi.

Kommentit (0)

Resepti Marita Suontausta Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripasta

Ainekset

250
g
täysjyväpastaa
3 tai 4
punajuurta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (250 g)
kiinteää tofua (esim. yrttimaustettua)
1
rkl
öljyä
3
dl
kasvislientä
½
tl
rouhittua mustapippuria
noin 75
g
sinihomejuustoa
pari
kourallista
rucolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Kuori tällä välin punajuuret, sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuutioi tofu. Kuullota raastetta noin 5 minuuttia pannulla öljyssä.
  2. Kaada sekaan kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Kääntele sekaan tofu ja anna kuumentua pari minuuttia.
  3. Mausta pippurilla ja murustetulla sinihomejuustolla.
  4. Revi rucolanlehdet pienemmiksi ja kääntele pastan kanssa kastikkeen sekaan tai tarjoa kastike ja pasta erikseen. 

Vinkki! Käytä vaihteeksi sinihomejuustolla maustettua sulatejuustoa tai tuorejuustoa. Tofun sijaan voit käyttää esimerkiksi kypsiä broileripaloja.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Rüster Kuva Anna Huovinen
Spagetti ei kermakastikkeita kaipaa. Raikas soosi syntyy kirsikkatomaateista ja valkosipulista.
Spagetti ei kermakastikkeita kaipaa. Raikas soosi syntyy kirsikkatomaateista ja valkosipulista.

Pastan juju on uunissa paahdetuissa valkosipuleissa. 

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettujen valkosipulien pasta

Ainekset

300
g
nauhapastaa tai spagettia
4-5
valkosipulia
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
1
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Halkaise valkosipulit. Levitä kirsikkatomaatit ja valkosipulinpuolikkaat uunivuokaan. Ripottele pinnalle rosmariinia.
  2. Paahda 225-asteisessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Keitä tällä välin pasta.
  3. Purista ja murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Mausta suolalla ja balsamiviinietikalla.
  4. Sekoita valkosipuliseos ja kirsikkatomaatit pastan joukkoon. Ripottele joukkoon parmesaaniraastetta.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikö valkosipuleita kuorita ensin?

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Punajuuresta ja vuohenjuustosta syntyy syksyn ihanin kasvispasta.
Punajuuresta ja vuohenjuustosta syntyy syksyn ihanin kasvispasta.

Paahdetut puna­juuret, suolapähkinät ja vuohenjuusto. Täydellinen herkku!

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-vuohenjuustopasta

Ainekset

½
kg
merisuolaa
6-8
pestyä punajuurta
150
g
suolapähkinöitä
suolaa
tuoretta timjamia
juoksevaa hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
mustapippuria
400
g
pastaa
150
g
vuohenjuustoa
½–1
dl
pestokastiketta
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä suola paperin päälle. Asettele pestyt punajuuret suolapedille ja paahda 200 asteessa uunin keskitasolla reilu tunti, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
  2. Paahda pähkinät kevyesti kuumalla pannulla.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Paista pannulla voissa ruskeiksi. Mausta suolalla, tuoreella timjamilla, hunajalla, sitruunamehulla ja pippurilla.
  5. Viipaloi vuohenjuusto ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa tai öljyssä.
  6. Sekoita pasta ja pestokastike. Lisää halutessasi hieman oliiviöljyä.
  7. Lisää punajuuret ja juusto.
  8. Koristele timjamilla ja tarjoa pasta saman tien.

Vinkki! Voit lisätä pastaan vuohenjuuston sijasta paistamatonta sinihomejuustoa.

Kommentit (0)

Punajuuresta ja vuohenjuustosta syntyy syksyn ihanin kasvispasta.
Punajuuresta ja vuohenjuustosta syntyy syksyn ihanin kasvispasta.

Paahdetut puna­juuret, suolapähkinät ja vuohenjuusto. Täydellinen herkku!

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-vuohenjuustopasta

Ainekset

½
kg
merisuolaa
6-8
pestyä punajuurta
150
g
suolapähkinöitä
suolaa
tuoretta timjamia
juoksevaa hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
mustapippuria
400
g
pastaa
150
g
vuohenjuustoa
½–1
dl
pestokastiketta
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä suola paperin päälle. Asettele pestyt punajuuret suolapedille ja paahda 200 asteessa uunin keskitasolla reilu tunti, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
  2. Paahda pähkinät kevyesti kuumalla pannulla.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Paista pannulla voissa ruskeiksi. Mausta suolalla, tuoreella timjamilla, hunajalla, sitruunamehulla ja pippurilla.
  5. Viipaloi vuohenjuusto ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa tai öljyssä.
  6. Sekoita pasta ja pestokastike. Lisää halutessasi hieman oliiviöljyä.
  7. Lisää punajuuret ja juusto.
  8. Koristele timjamilla ja tarjoa pasta saman tien.

Vinkki! Voit lisätä pastaan vuohenjuuston sijasta paistamatonta sinihomejuustoa.

Kommentit (0)