
Hitaasti hauduttelemalla kaalilaatikosta tulee ihanan pehmeä ja mukavan makea.
Perinteinen kaalilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ruskista jauheliha kahdessa erässä voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kaalisuikaleita ja sipulia isossa kattilassa 5–10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sekoita kaalin joukkoon jauheliha, ohrasuurimot, siirappi, meirami ja suola.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi. Laita pinnalle muutama voinokare ja ripottele päälle korppujauhoja.
- Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla pari tuntia. Jos laatikko uhkaa tummua liikaa, peitä kannella tai foliolla tai laske uunin lämpötilaa.
- Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia