Kiia Renko Kuva Sami Repo
Annoksia
5
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perunagratiini

Ainekset

500
g
yleisperunoita
400
g
jauhelihaa
1
kpl
sipulia
1
kpl
porkkanaa
1.5
dl
lihalientä
200
g
tuorejuustoa, esim. Viola Afrikan paprika
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Pinnalle
juustoraastetta

Työvaiheet

Keitä perunat kuorineen puolikypsiksi. Jäähdytä, kuori ja viipaloi.

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli. Lisää pannulle raastettu porkkana, lihaliemi, tuorejuusto ja mausteita makusi mukaan.

Levitä voidellun vuoan pohjalle perunaviipaleita ja sen päälle jauhelihaseosta. Täytä vuoka näin. Jätä perunat päällimmäiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista ruokaa 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 15–20 minuuttia.