Kiia Renko Kuva Reetta Pasanen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pesto-parmesaanikanaa ja uunikasviksia

Ainekset

Uunikasvikset
2
kpl
porkkanaa
4
kpl
kypsää perunaa
1
kpl
sipulia
kesäkurpitsaa
1
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
paprikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1
tl
grillimaustetta
1
tl
pizzamaustetta
Pesto-parmesaanibroileri
3
kpl
broilerin rintafileetä
Marinadi
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
kpl
hienonnettua valkosipulinkynttä
mustapippuria
Lisäksi
pestoa, avatun pestopurkin loppu
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

Tee ensin uunikasvikset. Kuori ja paloittele kasvikset. Jätä kesäkurpitsat reilun paksuisiksi viipaleiksi ja valkosipulinkynnet kokonaisiksi. Laita kaikki kasvikset paitsi kypsät perunat uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä ja mausteita makusi mukaan. Kääntele kasviksia öljyn ja mausteiden kanssa vuoassa käsin.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kokeile kasviksia paistamisen aikana ja varo ylikypsentämästä niitä. Lisää kypsät, paloitellut perunat ja sekoita.

Valmista broilerit kasvisten kypsyessä. Sekoita marinadin aineet. Ruskista rintafileet nopeasti pannulla öljyssä. Leikkaa jokainen filee 3 palaksi ja kypsennä paloja hetki pienellä lämmöllä.

Kaada marinadi kanapalojen päälle ja anna niiden maustua kulhossa, kunnes uunikasvikset ovat lähes kypsiä. Kääntele kanapaloja välillä. Levitä kanapalojen päälle pestoa ja parmesaania. Nosta kanapalat kasvisten päälle ja kypsennä vielä 10–15 minuuttia.

Vinkki! Uunikasvisten joukkoon sopivat kaikki kasvikset ja juurekset, joita kaapistasi löytyy.