Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen

Hitaasti hyvä tulee! Sanonta pätee sitkeämpiin lihanosiin, kuten lapaan.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Pitkään kypsennetty lapa

Ainekset

1.5
kg
pakastettua naudan lapaa
tai
1.5
kg
pakastettua naudan etuselkää
5
dl
vettä
1
dl
suolaa
3
kpl
sokeripalaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 80 asteeseen. Nosta jäinen liha vuokaan ja kypsennä uunissa 10–12 tuntia.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja sokeri. Nosta lämmin liha pieneen astiaan ja kaada päälle suola-sokeriliemi. Anna lihan vetäytyä liemessä 5 tuntia. Käännä  pari kertaa.

Kaada liemi pois. Viipaloi liha ja tarjoa juuresmuusin, sinapin ja keitettyjen kasvisten kera.