
Ranskalaisen galetten eli rustiikkisen maalaispiiraan täytteeseen sujahtaa viikunaa.
Viikuna-galette
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita keskenään rahka, voi ja sokeri.
- Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Peitä kelmulla ja laita hetkeksi kylmään kovettumaan.
- Pese ja leikkaa viikunoista kova kanta pois. Leikkaa viikunat neljään tai kuuteen osaan.
- Kaada taikina uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Painele taikinasta jauhotetuin käsin pyöreä pohja.
- Levitä ricotta pohjalle ja jätä reunoilta reilusti vajaaksi.
- Levitä viikunalohkot ja ripottele pintaan sokeria. Käännä taikinan reunat päälle. Voitele reunat munalla.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia niin, että kuori on saanut kauniin värin ja täyte on kypsynyt.
- Koristele jäähtyneenä tomusokerilla ja tarjoa lisukkeena jäätelöä tai ranskankermaa.
Vinkki! Kokeile myös suolaista galettea, johon tulee karamellisoitua sipulia ja juustoa. Makeaan galetteen käy luumu- tai omenatäyte.