
Nakkipitsan trendiserkkuun pyöräytetään täytteeksi tuoremakkaraa ja artisokkaa.
Chorizopitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa. Taikina saa olla löysää. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 1,5 tuntia.
- Tee taikinan noustessa tomaattikastike. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja jauhota se kevyesti. Kaada taikina pellille. Levitä se tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi jauhotetuin sormin. Jauhoja kuluu tähän työvaiheeseen melko runsaasti.
- Levitä hieman jäähtynyt tomaattikastike pohjan päälle. Purista tuoremakkarasta pieniä pallukoita kastikkeen päälle.
- Leikkaa artisokat neljään osaan ja levitä ne pizzaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista pizzaa noin 15 minuuttia.
- Levitä kypsän pizzan pinnalle reilusti tuoretta rucolaa ja basilikaa. Viimeistele pizza laadukkaalla oliiviöljyllä.
Vinkki! Kun pizzataikinan jättää reilusti löysäksi, voi vaivaamisenkin unohtaa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.