
Rucolan maku on parhaimmillaan, kun lisäät sen valmiin pizzan päälle.
Gorgonzolapizza
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin tomaattikastike. Kaada kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen puolisen tuntia kannen alla. Sekoita välillä. Jäähdytä.
- Jos valmistat itse taikinan, lisää kuivahiiva, suola ja jauhot kuumahkoon veteen. Alusta taikinaksi ja lisää lopuksi öljy. Jätä taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Tällä välin kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puolita renkaat. Viipaloi tomaatit ja puolita halutessasi. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi.
- Kauli pizzataikina leivinpaperin päällä vähän peltiä pienemmäksi levyksi tai painele isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.
- Levitä päälle ensin reilusti tomaattikastiketta. Levitä kastikkeen päälle sipulit, tomaatit ja juusto. Ripottele pinnalle pizzamaustetta.
- Paista pizzaa 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Koristele valmis pizza rucolalla.
Vinkki! Keitä tomaattikastike edellisenä päivänä tai pari päivää ennen pizzan valmistusta. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää myös kaupan valmiita tomaattikastikkeita.