
Leivotko mielelläsi pasteijoita? Pehmeän mausteiset empanadat ja raikas yrttisalsa tuovat vaihtelua jauheliha-riisipasteijoihin.
Mausteiset pasteijat ja yrttisalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin taikina. Sulata ja jäähdytä voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon voisula, ranskankerma ja muna. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
- Keitä perunat kypsiksi tai käytä ylijääneitä perunoita. Kuori perunat ja paloittele ne aivan pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele taatelit.
- Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli, tomaattipyree ja mausteet ja jatka paistamista muutama minuutti. Sekoita perunakuutiot ja taateli täytteeseen ja jäähdytä se.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä neliöitä taikinapyörällä. Jaa täyte neliöiden toiselle puolelle ja taita toinen puoli täytteen päälle. Kostuta saumakohtaa vedellä ja painele se kiinni haarukalla.
- Voitele empanadat munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Yrttisalsa
- Halkaiset tomaatit ja poista kostea siemenosa. Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtit, valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.