Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Noin 24 kpl
Rukiiset poropiiraat
Ainesosat
Vaiheet
- Valmista taikina. Sekoita kylmään veteen suola ja ruisjauhot tasaiseksi seokseksi. Anna taikinan levähtää täytteen teon ajan.
- Kuori ja raasta selleri ja omena karkeiksi. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset 10 minuutiksi hautumaan.
- Lisää poron kylmäsavurouhe. Hauduta muutama minuutti. Ota täyte syrjään odottamaan.
- Ota taikina leivinpöydälle. Jaa kahteen osaan. Anna toisen taikinapalan levähtää kostutetun pyyhkeen alla. Pyöritä taikinasta tasainen pötkö. Leikkaa pötkö 12 viipaleeksi. Paina viipaleet litteiksi kiekoiksi. Jauhota ja anna levähtää kostutetun pyyhkeen alla. Tee samaan tapaan toinen pötkö.
- Pulikoi kiekoista hyvin ohuita, soikeita piirakan kuoria. Laita jauhoa väliin, etteivät kuoret tartu toisiinsa. Nosta täytettä kuorten keskelle ja rypytä karjalanpiirakan tavoin.
- Nosta piiraat vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 275 asteessa noin 15 minuuttia.
- Sulata sillä välin voi kattilassa ja lisää vesi. Kasta kypsät piiraat reikäkauhan avulla voisulaan. Kääri piiraat hetkeksi leivinliinan alle ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista, pakastettua ruistaikinaa.