Teksti Christina Aaltio Kuva Arto Vuohelainen

Tämä nopeasti valmistuva hilloke on mainio ruokalahja ystävälle.

Onko pakastimessasi vielä monta litraa puolukoita? Ota ne hyötykäyttöön ja valmista helppo hilloke. Puolukka ja omena tuovat siihen hienon syksyisen maun ja inkivääri terästää aromin. Kun pakkaat hillokkeen kauniisti, on se hyvä joululahja. Säilytä hilloke jääkaapissa ja tarjoa kinkun tai muun lihan kanssa. Puolukoita saat toki myös kaupan pakastealtaasta.

Puolukka-inkiväärihilloke

Ainekset

Puolukka-inkiväärihilloke
4
dl
puolukoita
½
dl
omenamehua
rkl
hienonnettua, tuoretta inkivääriä
1
dl
hillo-marmeladisokeria
1
omena

Työvaiheet

  1. Kaada jäiset puolukat, mehu, inkivääri ja hillosokeri kattilaan. Kuori ja viipaloi omena ohuiksi lastuiksi ja lisää seokseen.
  2. Kiehauta ja sekoittele hilloketta 10-15 minuuttia. Purkita kuumana puhtaaseen lasipurkkiin.

Kommentit (0)