Kiia Renko Kuva Jukka Rapo

Juoma lämmittää ja toivottaa joulunalusvieraat tervetulleiksi. Se on myös mukava tuliainen, jonka saaja voi ottaa heti käyttöön.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukkaglögi

Ainekset

1
l
laimennettua puolukka- tai karpalomehua
1
ps
glögimaustetta
3
kpl
tähtianista
5
kpl
mausteneilikkaa
fariinisokeria tai vaaleaa siirappia

Työvaiheet

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä 15 minuuttia. Jätä juoma maustumaan, kunnes se on jäähtynyt. Siivilöi mausteet. Terästä glögiä halutessasi lisäämällä höyryävän juoman sekaan loraus portviiniä. Tarjoa juoma kuumana.

Jos et halua käyttää valmista glögimaustetta, lisää mehuun muutama kokonainen neilikka, muutama lastu inkivääriä, pari kanelitankoa, pomeranssinkuorta ja kardemummaa tähtianiksen ja mausteneilikan lisäksi. Siivilöi ne pois kuumennuksen jälkeen.

Jos haluat vaihtelua, kokeile erilaisia mausteita. Esimerkiksi appelsiininkuori ja halkaistu vaniljatanko sopivat mainiosti kuumaan mehuun.

Vinkki! Jäähdytä juoma heti keittämisen jälkeen. Kaada glögi pestyihin, koristeltuihin pulloihin. Sulje pullot saksanpähkinöillä koristelluilla korkeilla. Vie glögipullo joulutervehdykseksi.