Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Sokeri ja ruisleseet muuttuvat ihanan rapeiksi kuumalla pannulla. Kirpeät puolukat, kermavaahto ja kinuskikastike maistuvat niiden seurassa taivaalliselta.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkaviettelys

Ainekset

1
dl
ruis- tai kauraleseitä
2
rkl
sokeria
4
dl
puolukoita
sokeria halutessasi
2
dl
vispikermaa tai vaniljakastiketta
kinuskikastiketta

Työvaiheet

Paahda leseitä ja sokeria kuumalla, kuivalla pannulla. Älä polta. Murenna seos.

Pyöryttele puolukat halutessasi sokerissa. Jaa puolukat annosmaljojen pohjille.

Vaahdota kerma. Sekoita vaahto varovasti kinuskikastikkeen kanssa. Lusikoi kerma-kinuskiseos puolukoiden päälle. Ripottele pinnalle lesemuruja.