Annospaloina pakastettu tomaattisose on helppo käyttää ruokien mausteena.
Kotitekoinen tomaattisose
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa tomaatteihin ristiviilto. Kasta tomaatit kiehuvan kuumaan veteen (kalttaus) ja kuori ne. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa.
Halkaise chilipaprikat, poista siemenet ja hienonna paprikat.´Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.
Laita tomaattisose sekä hienonnetut chilit ja sipulit kattilaan. Mittaa joukkoon sokerit ja etikka. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sose sakenee. Mausta yrteillä ja suolalla. Jäähdytä.
Pakasta sose pieniin pakastusrasioihin tai jääpalarasioihin.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.