Karviaismarjat ovat ihanan aromaattisia. Niistä syntyy upeaa hilloa.
Karviaismarjahillo
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa karviaiset ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes kattilasta alkaa nousta höyryä.
- Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes marjat hajoavat. Sekoita hilloa usein keittämisen aikana.
- Purkita kuumiin purkkeihin piripintaan ja sulje kannet. Kun hillo on jäähtynyt, säilytä purkit jääkaapissa tai viileässä kellarissa.
Vinkki! Hillo maistuu ihanalta lettujen ja pannarin päällä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa sekä paahtoleivän päällä. Mausteeksi hilloon sopii myös kardemumma, yksin tai vaniljasokerin lisäksi.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.