Mausteliemessä pakastetut luumut

admin on lisännyt 861 reseptiä
Mari Harjula Kuva Sami Repo

Mausteliemessä pakastetut luumut ovat loistava jälkiruoka jäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1
Helppo

Mausteliemessä pakastetut luumut

Ainesosat

Vaiheet

2 kg luumuja

Sokeriliemi
1 l vettä
5–6 dl sokeria
2 kanelitankoa
3–4 tähtianista
yhden sitruunan mehu
(¼ tl askorbiinihappoa)

---

1. Mittaa sokeriliemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos. Lisää halutessasi askorbiinihappo, joka estää värin tummumista. Jäähdytä liemi.

2. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Laita puolikkaat luumut pakastusrasioihin.

3. Siivilöi sokeriliemi ja kaada luumujen päälle rasioihin. Jätä laajenemisvaraa 1–2 senttiä.

4. Sulje rasiat ja pakasta.

5. Maustetussa sokeriliemessä pakastetut luumut ovat loistava jälkiruoka sellaisenaan tai
jäätelön kera.

Vinkki! Voit terästää liemen makua sulatuksen jälkeen tilkalla sitruslikööriä tai amarettoa.

Teksti: Mari Harjula