Mausteliemessä pakastetut luumut ovat loistava jälkiruoka jäätelön kanssa.
Mausteliemessä pakastetut luumut
Ainekset
Työvaiheet
2 kg luumuja
Sokeriliemi
1 l vettä
5–6 dl sokeria
2 kanelitankoa
3–4 tähtianista
yhden sitruunan mehu
(¼ tl askorbiinihappoa)
---
1. Mittaa sokeriliemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos. Lisää halutessasi askorbiinihappo, joka estää värin tummumista. Jäähdytä liemi.
2. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Laita puolikkaat luumut pakastusrasioihin.
3. Siivilöi sokeriliemi ja kaada luumujen päälle rasioihin. Jätä laajenemisvaraa 1–2 senttiä.
4. Sulje rasiat ja pakasta.
5. Maustetussa sokeriliemessä pakastetut luumut ovat loistava jälkiruoka sellaisenaan tai
jäätelön kera.
Vinkki! Voit terästää liemen makua sulatuksen jälkeen tilkalla sitruslikööriä tai amarettoa.
Teksti: Mari Harjula
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.