Marja Samuli Kuvat Arto Vuohelainen
Vaikeustaso
Helppo

Pikkusipulit punaviinietikassa

Ainekset

Työvaiheet

500 g pikkukeltasipuleita (hillosipulien kokoisia)
2 dl punaviiniä
1 dl mausteista etikkaa
1 dl sokeria

1. Kuori sipulit.
2. Pane kattilaan kaikki ainekset ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi.
3. Keitä hiljalleen puolisen tuntia tai kunnes sipulit ovat kypsiä.
4. Purkita kuumana pariin puhtaaseen ja kuumennettuun purkkiin. Säilytä viileässä, valolta suojattuna. Tarjoa lisäkkeenä aterialla.

Resepti Anu Brask Kuva Elvi Rista
Voikukkasiirappia voi käyttää hunajan tapaan ruokien ja leivonnaisten makeuttajana. Se maistuu sellaisenaan myös esimerkiksi lettujen päällä.
Voikukkasiirappia voi käyttää hunajan tapaan ruokien ja leivonnaisten makeuttajana. Se maistuu sellaisenaan myös esimerkiksi lettujen päällä.

Juuri avautuneet voikukat maistuvat makean hunajaisilta. Mitä nuorempi kukka, sen parempi herkku. Kukissa on paljon siitepölyä, mikä allergisten on hyvä ottaa huomioon.

Annoksia
2 purkillista
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Voikukkasiirappi

Ainekset

3
l
voikukan kukintoja
1
l
vettä
2
sitruunaa
1
kg
sokeria

Työvaiheet

  1. Kerää voikukan kukinnot puhtaalta paikalta. Levittele kukat noin tunniksi varjoon paperin päälle, jotta ne puhdistuvat hyönteisistä ennen keittämistä.
  2. Huuhtele kukinnot siivilässä. Kaada kukat kattilaan ja peitä vedellä. Leikkaa sitruuna isoiksi viipaleiksi ja lisää ne kattilaan. Lisää vettä tarvittaessa.
  3. Keitä kukintoja 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna liemen kukintoineen jäähtyä noin puoli tuntia.
  4. Siivilöi kukkaliemi tiheän kankaan tai siivilän läpi ja purista kukista kaikki neste mukaan.
  5. Kaada liemi kattilaan, lisää sokeri ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin tunnin.
  6. Purkita siirappi puhtaisiin lasitölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Siirappi säilyy pitkään ja sakenee vähitellen.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Pehmeä rieska ja pikkelöidyt kurkut ovat mainio pari.
Pehmeä rieska ja pikkelöidyt kurkut ovat mainio pari.

Pehmeitä fenkolirieskoja tulee kerralla pellillinen. Tee niiden kaveriksi makeita mummonkurkkuja. Lehtipersilja, sinapinsiemenet ja piparjuuri antavat ihanan maun.

Annoksia
36 palaa rieskaa ja 10 annosta kurkkua
Valmistusaika
1 t + 15 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Peltirieska ja pikkelöidyt kurkut

Ainekset

25
g
hiivaa
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
rkl
vaaleaa siirappia
½
tl
fenkolia
4
dl
grahamjauhoja
noin 2
dl
vehnäjauhoja
Leipomiseen
1
dl
vehnäjauhoja
Pikkelöidyt kurkut
2
(à 200 g)
kapeaa kurkkua
½
ruukkua
lehtipersiljaa
1
sipuli
Mausteliemi
3
dl
vettä
2
dl
sokeria
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
tl
suolaa
pala
(50 g)
piparjuurta

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi, fenkoli ja grahamjauhot. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti.
  2. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja ripottele päälle reilusti jauhoja. Kauli taikina leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi. Jos omistat näkkärikaulimen, voit ajella taikinalevyn päältä sillä, jotta peltirieska saa kuvioita pintaansa. Voit myös pistellä levyn haarukalla. Jaa rieska taikinapyörällä tasapaloiksi.
  3. Anna rieskan kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Paista 250-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
  5. Tarjoa lämpimänä voin tai levitteen ja pikkelöityjen kurkkujen kanssa.

Pikkelöidyt kurkut

  1. Tee ensin mausteliemi. Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola kattilaan. Kuori ja viipaloi piparjuuri. Lisää viipaleet liemeen. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Nosta liemi liedeltä ja anna jäähtyä kasvisten käsittelyn ajan.
  2. Pese ja viipaloi kurkut. Saksi lehtipersiljan lehdet ja paloittele ne. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
  3. Nostele ainekset isoon lasipurkkiin. Kaada päälle liemi. Anna marinoitua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kommentit (0)

Resepti Sari Jauhiainen Kuva Jukka Rapo
Rakkaushillossa maistuu parisuhteen kirjo.
Rakkaushillossa maistuu parisuhteen kirjo.

Rakkaushillo saa makeutta mansikasta ja tulisuutta cayennesta. 

Tämän hillon on kehittänyt KK:n lukija Sari. Hän kertoo hillon syntytarinasta näin:

"Ensimmäisen hilloni tein viime syksynä. Tykkään kokeilla enkä yleensä käytä reseptejä tai kirjoita mittoja ylös. Myös Rakkaushillo syntyi kokeilemalla. Tein sitä ensi kerran ystävieni häihin lahjaksi....

Annoksia
1 litra
Vaikeustaso
Helppo

Rakkaushillo

Ainekset

800
g
raparperia
600
g
vadelmia
600
g
mansikoita
1
dl
vettä
1
kg
hillosokeria
2
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
½-1
tl
cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit sentin paloiksi ja pilko marjat.
  2. Kiehauta vesi ja lisää raparperit ja marjat kattilaan. Keitä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. 
  3. Lisää hillosokeri ja mausteet kattilaan ja kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia.
  4. Soseuta hillo puunuijalla tai sauvasekoittimella siten, että hilloon jää vielä sattumia.
  5. Nosta hillo liedeltä ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
  6. Purkita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin.
  7. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Rakkaushillo sopii erinomaisesti lettujen, pannarin ja jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Taina Vuohelainen Kuva Piia Arnould
Purkillinen viikunahilloa sisältää lupauksen tunnelmallisesta viini- ja juustoillasta.
Purkillinen viikunahilloa sisältää lupauksen tunnelmallisesta viini- ja juustoillasta.

Viikunahillo on maistuva ruokalahja. Hillon seuraksi sopivat voimakkaat juustot.

Annoksia
n. 6 dl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tähtianiksella maustettu viikunahillo

Ainekset

100
g
kuivattuja viikunoita
½
dl
vettä
3-4
tähtianista
500
g
tuoreita viikunoita
½
dl
omena- tai karpalomehua
2-3
rkl
sitruunanmehua
4
dl
hillosokeria

Työvaiheet

  1. Viipaloi kuivat viikunat kattilaan. Lisää vesi ja anikset. Keitä kunnes vesi haihtuu.
  2. Pese ja pilko tuoreet viikunat kattilaan, mittaa sekaan mehut ja hillosokeri. Keitä 15 minuuttia.
  3. Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Jos haluat sileää hilloa, poista tähtianikset ja soseuta hillo sauvasekoittimella.
  4. Tarjoa hilloa esimerkiksi vanhan goudan, sinihomejuuston sekä pitkään kypsytetyn tawny-portviinin kanssa. Kokeile myös marsalaviiniä mustaleimaisen emmentalin kaverina.
  5. Hillo säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Kommentit (3)

ankit

This always keeps you updated and you can easily search the content here  fileexplorerwindows.com  about the new and latest function of windows 10. I'm really happy after this this file explorer windows 10.

Amelia Coxx

There are lot of things that are to be grabbed from here and this is a good platform that we could make use of for our Knowledge increment. Keep sharing and we expect more from you. research paper writing service

elizabeth fox

Cooking is my passion and I used to cook a lot while my free time. I am Writer working with  <a href="https://essayexpert.us/"> best essay writing service </a> and wish to know more recipes that will improve my cooking skills