Punaherukka-vadelmahilloke on juustojen oiva seuralainen.
Punaherukka-vadelmahilloke
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele herukat ja vadelmat. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita marjat ja sipulit kattilaan ja lisää joukkoon vesi.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia niin, että marjat ja sipuli pehmenevät. Soseuta tai paina siivilän läpi.
- Laita sose takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri ja etikka. Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä sosetta kunnes sokeri sulaa ja sose sakeutuu. Mausta suolalla.
- Laita kuuma hilloke puhtaisiin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.