
Rakkaushillo saa makeutta mansikasta ja tulisuutta cayennesta.
Tämän hillon on kehittänyt KK:n lukija Sari Jauhiainen Turengista. Hän kertoo hillon syntytarinasta näin:
"Ensimmäisen hilloni tein viime syksynä. Tykkään kokeilla enkä yleensä käytä reseptejä tai kirjoita mittoja ylös. Myös Rakkaushillo syntyi kokeilemalla. Tein sitä ensi kerran ystävieni häihin lahjaksi.
Pohdin, miltä rakkaus voisi maistua. Raaka-aineet valitsin sen mukaan: mukana on makeaa mansikkaa rakkauden ensihuuman kunniaksi, tulista cayennea ja kanelia sekä vastoinkäymisiä kuvaavaa karvasta raparperia. Meillä myös lapset ovat tykänneet hillosta."
Rakkaushillo raparperista, vadelmasta ja mansikasta
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele raparperit sentin paloiksi ja pilko marjat.
- Kiehauta vesi ja lisää raparperit ja marjat kattilaan. Keitä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
- Lisää hillosokeri ja mausteet kattilaan ja kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia.
- Soseuta hillo puunuijalla tai sauvasekoittimella siten, että hilloon jää vielä sattumia.
- Nosta hillo liedeltä ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
- Purkita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin.
- Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Rakkaushillo sopii erinomaisesti lettujen, pannarin ja jäätelön kanssa.