Kiia Renko Kuva Pia Inberg

Maistuu hyvälle suolaisen pähkinäfocaccian kanssa.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Raparperihillo

Ainekset

300
g
raparperia
300
g
pakastevadelmia
2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

Pese raparperit ja leikkaa sentin paloiksi. Mittaa kattilaan raparperit ja vadelmat. Kaada päälle sokeri ja sitruunamehu. Keitä hilloa noin 15 minuuttia ilman kantta.

Sekoita vähän väliä, ettei hillo pala pohjaan. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Kaada hillo kuumana puhtaaseen purkkiin piripintaan ja sulje kansi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Kiia Renko Kuva Jukka Rapo Ohje Riitta Liljander

Rommilla maustettu aprikoosihillo maistuu erityisen hyvälle vaniljajäätelön kanssa.

Annoksia
noin 1 litra
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-omenahillo

Ainekset

1
kg
tuoreita, kypsiä aprikooseja
2–3
Valkea kuulas -omenaa
½
dl
vettä
300
g
hillosokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
kanelitanko
1
dl
tummaa rommia

Työvaiheet

  1. Pese aprikoosit ja poista niistä kivet. Paloittele pienemmiksi. Halkaise omenat, poista siemenkodat ja paloittele kuorineen. Laita hedelmät kattilaan, kaada päälle hillosokeri, vaniljasokeri ja vesi. Sekoita ja lisää kanelitanko kattilaan makua antamaan. Keitä hedelmät pehmeiksi kannen alla välillä sekoittaen.
  2. Nosta kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää rommi ja sekoita hyvin.
  3. Purkita kuumiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Voit vähentää rommin määrää puolella halutessasi.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen

Arvaisitko yhdistää punajuuren ja limetin?

Valmistusaika
60 min plus jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Happamanmakeat punajuuripalat

Ainekset

1
kg
raakoja punajuuria
1
limetti
Säilöntäliemi
1
dl
väkiviinaetikkaa
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
5
neilikkaa
8
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi punajuuret leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  2. Viipaloi puolet limetistä ja purista lopusta mehu palojen päälle.
  3. Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes palat ovat pehmenneet.
  4. Jaa palat puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin.
  5. Valmista säilöntäliemi kuumentamalla kattilassa kaikki liemen ainekset kiehuvasi.
  6. Kaada kuuma liemi punajuuripalojen päälle piripintaan ja sulje purkit puhtailla korkeilla. Anna jäähtyä ja säilytä viileässä valolta suojattuna.

Kommentit (1)

Teksti Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Yllätys kasvimaalta! Palsternakan makeus sopii loistavasti myös säilöntään.

Annoksia
1 litra
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkamarmeladi

Ainekset

500
g
palsternakkaa
2-3
dl
vettä
2 ½
dl
marmeladisokeria
1
kanelitanko
2
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Kuori palsternakat. Raasta ne isolla terällä.
  2. Kuumenna 2 dl vettä kattilassa. Lisää palsternakkaraaste, sokeri ja kanelitanko. Keitä pienellä lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes palsternakat pehmenevät. Sekoita välillä. Lisää vettä, jos tuntuu, että seos on liian paksua ja uhkaa tarttua kattilan pohjaan.
  3. Lisää marmeladiin mantelilastut ja kuumenna vielä 5 minuuttia.
  4. Poista kanelitanko. Kaada marmeladi puhtaisiin tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Palsternakkamarmeladi sopii samalle lautaselle kuin savujuusto, savustettu liha ja kala, voimakkaat juustot, suolakeksit, makeat keksit tai pannukakku.

Kommentit (0)

Ohje Christina Aaltio Kuva Ullamaija Hänninen

Omenat ja pihlajanmarjat ovat monin paikoin nyt yhtä aikaa kypsiä. Kerää niitä raikkaankirpeään hillokkeeseen!

Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pihlajanmarjahilloke

Ainekset

3
dl
pihlajanmarjoja
8
keskikokoista omenaa
3/4
dl
vettä
2
kanelitankoa
6
dl
hillosokeria
(4 rkl madeiraa)

Työvaiheet

  1. Pese ja riivi pihlajanmarjat tertuista.
  2. Lohko kotimaiset omenat kuorineen. Poista siemenkodat.
  3. Lisää pihlajanmarjat, omenat, vesi, kanelitanko ja hillosokeri kattilaan.
  4. Hauduta 15-20 minuuttia. Lisää halutessasi loraus madeiraa.
  5. Tarjoa jäähtynyt hilloke uunijuuston tai vuohenjuuston kanssa jälkiruokana.

Kommentit (0)