Makeankirpeä kesäkurpitsa-karviaismarmeladi maistuu vaikkapa lettukesteillä.
Vihreä marmeladi
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja pilko kesäkurpitsat. Kuori sitruuna ja leikkaa hedelmä paloiksi. Poista karviaisista kannat.
- Laita kaikki ainekset, sokeria lukuun ottamatta, kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10–15 minuuttia niin, että kesäkurpitsat ja karviaiset pehmenevät.
- Soseuta sauvasekoittimella ja sekoita soseen joukkoon hillosokeria. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia.
- Tölkitä marmeladi puhtaisiin tölkkeihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Säilytä kylmässä.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.