
Juuressalaatti valmistuu kätevästi uunivuoassa. Nosta astia suoraan pöytään ja ripottele pinnalle rucolaa.
Uunijuuressalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori juurekset ja paloittele pitkiksi tikuiksi. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Laita juurekset ja sipulit uunivuokaan. Valuta päälle hunajaa ja öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista juureksia 225 asteessa 10 minuuttia ja sekoita.
- Lisää oliivit, artisokat, kokonaiset terttutomaatit ja leipäkuutiot.
- Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarkista, että juurekset ovat kypsiä ja leipäkuutiot rapeita.
- Revi salaatin päälle rucolaa. Tarjoa salaatti uunivuoasta.
Vinkki! Juuressalaatti sopii grillatun broilerin tai kalan seuraan. Parmesan- tai fetajuusto täydentävät salaattia hyvin.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.