Italialainen papu-leipäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne kulhoon viinietikan, suolan ja sokerin kanssa. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää mustapippuri ja öljy.
- Kuutioi leipä ja laita palat kulhoon kastikkeeseen. Anna leivän maustua sillä aikaa, kun paloittelet muut aineet. Puolita tomaatit. Kuori kurkku halutessasi. Kuutioi kurkku ja paprikat. Laita kasvikset leipäpalojen joukkoon kapristen ja oliivien kanssa.
- Anna maustua viileässä noin tunti. Lisää salaattiin basilikanlehdet juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Lisää halutessasi salaattiin kylmäsavustettua tai marinoitua tofua kuutioina papujen sijaan.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.