Salaatissa maistuvat pinjan- ja seesaminsiemenet.
Juhlasalaatti Hannan tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise granaattiomenat ja kaiverra siemenet talteen. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Älä polta! Revi salaatit ja sekoita kaikki salaattiaineet yhteen.
- Sekoita viinietikka, hunaja, sinappi, seesaminsiemenet ja suola kulhossa. Lisää pippuria vähän kerrallaan. Vispaa hyvin sekaisin.
- Vispaa lopuksi öljy sekaan. Sekoita, kunnes öljy- ja etikkakerros eivät enää erotu toisistaan. Sekoita kastike valmiiksi salaattiin tai tarjoa erikseen.
Vinkki! Salaatinkastike säilyy pari viikkoa jääkaapissa hyvin suljetussa astiassa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.