Kaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa nuudelit keittämättöminä. Laita ne paistinpannulle seesaminsiemenien, manteleiden ja margariinin kanssa. Ruskista, mutta varo polttamasta. Jäähdytä ja säilytä huoneenlämmössä.
- Tällä välin kuumenna kaikki kastikeaineet kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
- Pese ja viipaloi kiinankaali ja sipulit.
- Sekoita salaatti ja kastike juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lihan, kalan tai broilerin lisäkkeenä. Sopii myös kasvisruokien lisäkkeeksi tai välipalaksi sellaisenaan.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.