Kiia Renko Kuva Jarno Kovamäki
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kesäsalaatti

Ainekset

1
kpl
ruukkusalaattia, esim frisee
250
g
kirsikkatomaatteja
1
kpl
kypsä, tuore ananas tai purkkiananasta
1
kpl
tuore kurkku
1
kpl
salotti- tai punasipuli
mansikoita
oliiveja
Kastike
2
kpl
sitruunan mehu
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Revi salaatti. Halkaise kirsikkatomaatit tai paloittele isot tomaatit.

  2. Kuori ananas ja leikkaa suupaloiksi. Pilko kurkku. Kuori sipuli ja leikkaa hyvin ohuiksi renkaiksi. Puolita renkaat. Poista mansikoista kannat ja puolita mansikat.

  3. Kokoa salaatti isohkolle vadille ainesryhmittäin, jolloin jokainen voi koota oman salaattinsa makunsa mukaan.

  4. Sekoita kastikeainekset yhteen ja pirskottele salaatin päälle.

Vinkki! Salaattilautaselle sopivat lähes kaikki kasvikset ja salaatit.

Resepti Emilia Kolari Kuva Panu Pälviä
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.

Uuni kuumaksi! Voit latoa pellille aineksia sitä mukaa, kun saat ne valmisteltua. Kuluu reilu vartti ja lautasilla on lämmin salaatti, jossa maalaisleipä on imaissut mahtimakuja kauden parhaista voimaruoka-aineksista.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-panzanella-salaatti

Ainekset

1
(250 g)
paistovalmis ciabatta-leipä
2
rkl
öljyä
Papu-porkkanaseos
1
rkl
öljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
½
tl
suolaa
½
tl
chilimausteseosta
1
prk (170 g)
kypsiä valkopapuja
2
porkkanaa
½
dl
siemensekoitusta
Lisäksi
1
ps (70 g)
babypinaattia
2
klementiiniä tai mandariinia
1
rkl
öljyä
Lopuksi
1
klementiinin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa ciabatta ohuiksi viipaleiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
  2. Sekoita sillä aikaa kulhossa öljy ja mausteet. Valuta ja huuhdo pavut. Pyöräytä ne mausteöljyyn. Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä kiharoiksi joukkoon. Pyöräytä sekaisin.
  3. Levitä porkkana-papuseos leipien päälle pellille. Ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
  4. Huuhdo ja kuivaa sillä aikaa pinaatit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Nosta pelti uunista ja levitä pinaatit ja klementiinit ainesten päälle. Pirskota päälle öljyä. Paahda uunin ylätasolla pari minuuttia.
  5. Nostele salaatti pelliltä isolle vadille tai kulhoon kerroksittain. Purista päälle klementiinin mehu. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (1)

Natalia

 Các góc quan trọng, tuy nhiên, có thể được tìm thấy trong phòng chat hoặc Gmail trên http://tuttut.org/ , executado pela Microsoft, trở lại hoặc Gmail hoặc dịch vụ email maus usado no mundo. Tính đến tháng 7 năm 2011, Microsoft cho biết http://tuttut.org/tinha 360 milhões de usuários. Empresa vui mừng thông báo rằng nó đã được cấp một hợp đồng.

Resepti Kaisa Nieminen kuva Tuomas Kolehmainen
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.

Kevyen linssi-broilerisalaatin ja raikkaan minttujugurtin voimin jaksaa pitkän päivän.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-linssisalaatti

Ainekset

2
dl
puy-linssejä tai vihreitä linssejä
8
broilerin sisäfilettä
4
rkl
öljyä
1-2
tl
garam masalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
iso
kesäkurpitsa
1
valkosipulinkynsi
Minttukastike
2
dl
maustamatonta jugurttia
2
rkl
tuoretta minttua
1
tl
kuivattua minttua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi. Kun linssit ovat valmiit, pidä ne lämpiminä.
  2. Ota broilerit ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä garam masala, suola ja pippuri. Pyöritä broilerit öljyssä. Paista pannulla kypsiksi kolme minuuttia per puoli.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat veitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä hienonnettu valkosipulinkynsi. Pyöritä kesäkurpitsat öljyssä ja grillaa kuumalla parilalla tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Sekoita kuivattu ja hienonnettu minttu jugurtin joukkoon. Mausta. Laita noin 15 minuutiksi kylmään maustumaan.
  5. Yhdistä kaikki salaatin ainekset laakealle tarjoiluvadille. Koristele korianterilehdillä ja purista sitruunamehua päälle. Tarjoa minttujugurtin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen kuva Tuomas Kolehmainen
Ruusukaali on pienikokonainen vitamiinipommi, joka maistuu kypsennettynä. Myös raakana raastettu ruusukaali sopii myös salaattiin.
Ruusukaali on pienikokonainen vitamiinipommi, joka maistuu kypsennettynä. Myös raakana raastettu ruusukaali sopii myös salaattiin.

Ruusukaali saa makua siirapista ja balsamicosta. Pekoni ja sinihomejuusto tuovat runsasta ruokaisuutta. Helppo, gluteeniton siemenleipä syntyy ilman turhaa tiskiä.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 2 t leivän kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin ruusukaali-pekonisalaatti ja gluteeniton siemenleipä

Ainekset

Ruusukaali-pekonisalaatti
1
dl
spelttisuurimoita
400
g
ruusukaalta
½
pkt
pekonia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
siirappia
1
rkl
balsamicoa
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
pekaanipähkinöitä
100
g
sinihomejuustoa
Gluteeniton siemenleipä
295
g
Urtekram-leivontasekoitusta
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
chia-siemeniä
4
rkl
psylliumjauhetta
1
tl
suolaa
3
rkl
kookosöljyä
1
rkl
siirappia
dl
vettä

Työvaiheet

Ruusukaali-pekonisalaatti

  1. Keitä suurimot kypsiksi kattilassa ohjeen mukaan. Pese ruusukaalit, irrota päällimmäiset lehdet, leikkaa kova pois ja halkaise kahtia.
  2. Leikkaa pekonit ohuiksi suikaleiksi. Paista niitä ilman rasvaa paistinpannulla hetki ja lisää ruusukaalit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna pekonien ja ruusukaalien paistua noin 10 minuuttia kannen alla. Sekoita pari kertaa kypsennykset aikana. Ruusukaaleihin saa tulla kunnon paistopinta.
  3. Lisää siirappi, balsamico ja pilkotut karpalot. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Laita tarjoiluvadille spelttisuurimoita ja lisää päälle ruusukaali-pekoniseosta. Murusta päälle sinihomejuustoa.

Gluteeniton siemenleipä

  1. Voitele öljyllä leipävuoka. Jos käytät silikonista vuokaa, sitä ei tarvitse voidella. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja kaada vuokaan. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Öljy sulaa jo 25 asteen lämmössä.
  2. Sekoita sulatettu kookosöljy, siirappi ja vesi. Kaada neste suoraan vuokaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovalta, lisää pari ruokalusikallista vettä.
  3. Painele taikina tasaiseksi ja tiiviiksi vuokaan. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipää keskitasolla 20 minuuttia. Kumoa leipä leivinpaperilla peitetylle pellille ja jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista, kun sen pohjaan koputtaessa kuuluu kumea ääni.
  5. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Leipä säilyy peitettynä noin viisi päivää. Sen voi myös pakastaa viipaleina ja syödä paahdettuna.

Kommentit (0)

Resepti ja kuva Sanna Tyry
Talvella salaattikin voi olla lämmin ruoka.
Talvella salaattikin voi olla lämmin ruoka.

Paahdettua bataattia, mehevää broileria, suussa sulavaa vuohenjuustoa - tähän talvisalaattiin tulee helposti himo.

Hyvä talvisalaattiresepti on kullanarvoinen. Kun tomaattien puna on haalennut ja salaattiruukut ovat kituliaita, paras salaatti syntyy paahdetuista juureksista.

Sopivan tuhdin kanasalaatin salaisuus on bataatin, vuohenjuuston ja pähkinöiden maukkaassa yhdistelmässä. Makeat bataatit ovat...

Annoksia
4 - 6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin broileri-bataattisalaatti

Ainekset

1-2
bataattia (n. 600 g)
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
tl
suolaa
400
g
ohuita broilerinfileitä (marinoituna)
1
rs
baby-pinaattia
1
dl
pekaanipähkinöitä
150
g
pehmeää vuohenjuustoa
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatit ja pilko ne parin sentin kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Yhdistä kulhossa öljy, seesaminsiemenet, suola ja valkosipulisilppu. Pyörittele bataattipalat öljyssä ja levitä ne uunivuokaan. Paahda bataatteja 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Älä päästä bataatteja aivan pehmeiksi. Ne ovat parempia, kun niissä on vähän purtavaa. 
  3. Paista marinoituja kanafileitä pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Leikkaa leikkeet vinottain viipaleiksi.
  4. Huuhtele pinaatinlehdet. Asettele vadille pinaatinlehdet, lämpimät broilerinpalat, paahdetut bataatit ja saksanpähkinät. Nostele pehmeää vuohenjuustoa nokareiksi ainesten päälle.
  5. Sekoita kastikeainekset yhteen. Kaada kastike salaatin päälle. Nauti salaatti hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)