Kesäsalaatti on hieman ylellinen herkkupommi.
Kesäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Soseuta vadelmat etikan ja mausteiden kanssa sauvasekoittimella. Lisää öljy vähän kerrallaan käsin sekoittamalla. Painele kastike tiheäsilmäisen siivilän läpi. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai sokeria. Maku on kirpakka.
Irrota endiivinlehdet. Asettele ne tarjoiluvadin reunoille. Täytä vati salaateilla. Valuta jokiravunpyrstöt. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja ruskista pannulla voissa. Halkaise mansikat.
Levitä herkut salaatin päälle. Ohutta salaattiparsaa ei tarvitse kypsentää. Jos kuitenkin haluat siitä pehmeämpää, keitä kiehuvassa vedessä minuutti. Jäähdytä kylmän veden alla, jotta vihreä väri säilyy.
Vinkki! Pähkinät on helppo sokeroida eli kandeerata kotona. Paahda pähkinöitä ensin kuivalla, kuumalla pannulla. Laita syrjään. Sulata 1 dl sokeria pannulla. Lisää sekaan halkaistut tai rouhitut pähkinät ja 2 rkl hunajaa. Sekoittele, kunnes pähkinät ovat sokeroituneet. Nosta jäähtymään leivinpaperin päälle. Irrota pähkinät toisistaan veitsellä.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.