Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kevätsalaatti

Ainekset

noin 500
g
Ratte- & Asterix-perunaa
250
g
tuoretta vihreää parsaa
8
tuoretta mansikkaa
1
kesäpunasipuli tai 1 pieni punasipuli ohuina viipaleina
noin 8
dl
herneenverso-rucolaseosta
Yrttiöljy-kastike
¾
dl
hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, basilikaa ja oreganoa
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
Koristeluun
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja kuutioi ne. Laita kuutiot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda perunoita noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä.
  2. Poista parsoista puumainen varsi. Vihreää parsaa ei tarvitse välttämättä kuoria. Keitä parsaa suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia. Valuta vesi pois ja nosta parsat jäähtymään kylmään veteen. Leikkaa parsat sopiviksi suupaloiksi.
  3. Tee yrttiöljy. Laita yrtit, öljy ja viinietikka kulhoon. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Yhdistä pesty salaatti ja kastike. Lisää joukkoon muut aineet. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki! Parsan sijaan salaatissa maistuvat vihreät pavut, herneet tai melonikuutiot.

Kommentit (0)

Reseptit Kaisa Nieminen Kuva Anna Huovinen
Valmis voitaikina on kelpo pohja suolaiselle haukkapalalle. Se on myös helppo pakata mukaan evääksi.
Valmis voitaikina on kelpo pohja suolaiselle haukkapalalle. Se on myös helppo pakata mukaan evääksi.

Voitaikinakääröissä on piilossa kylmäsavulohta ja parsaa. Pinaatti ja pavut maustavat perunasalaatin.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
45 min + salaatin maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-parsavoitaikinarullat ja peruna-papusalaatti

Ainekset

1
pkt
valmiita voitaikinalevyjä
1
nippu (noin 10 kpl)
tuoretta parsaa
150
g
kylmäsavulohiviipaleita
Voiteluun
1
muna
1
rkl
seesaminsiemeniä
Peruna-papusalaatti
1
kg
perunoita
4
dl (250 g)
vihreitä papuja
½
dl
öljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

Kylmäsavulohi-parsavoitaikinarullat

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota voitaikinalevyt sulamaan.
  2. Leikkaa parsojen kova kanta pois. Kuori paksuja parsoja nupusta tyveen. Nuoria parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä parsoja suolatussa vedessä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja laita parsat kylmään veteen jäähtymään.
  3. Leikkaa voitaikinalevy pitkittäin kolmeen osaan.
  4. Kuivaa jäähtyneet parsat ja kääri jokaisen varren ympärille kylmäsavulohisiivu tai pari.
  5. Kääri taikinasiivu kylmäsavulohen päälle ja nipistä reunat kiinni. Voitele rullat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  6. Paista uunissa kullanruskeiksi noin 15 minuuttia.

Peruna-papusalaatti

  1. Keitä perunat kypsiksi. Leikkaa ne lohkoiksi.
  2. Leikkaa pavuista päät pois ja pilko ne kahteen osaan. Keitä suolatussa vedessä pari, kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään. Valuta ja lisää perunoiden joukkoon.
  3. Valmista kastike sekoittamalla öljyyn sitruunamehu ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike perunoiden joukkoon.
  4. Laita salaatti kylmään maustumaan. Lisää pinaatinlehdet juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
1990-luvun kakkujen päältä tuttu sitruunamelissa antaa nyt ihanaa makua salaattiin.
1990-luvun kakkujen päältä tuttu sitruunamelissa antaa nyt ihanaa makua salaattiin.

Parhaassa salaatissa on rapeita ja pehmeitä lehtiä, mietoja ja voimakkaita makuja, yrttejä ja versoja. Yrttien varret voi hyödyntää maukkaaseen vinegrettiin.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä salaatti ja yrttivinegretti

Ainekset

1
ruukku
lollo rosso -salaattia tai tammenlehtisalaattia
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
vesikrassia
1
ruukku
sitruunamelissaa
½
kurkkua
1
dl
siemensekoitusta
Yrttivinegretti
1
dl
rucolan-, sitruunamelissan- ja krassinvarsia hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa salaattien ja yrttien lehdet sekä versot salaattilingossa. Säästä varret.
  2. Revi salaatinlehdet vadille. Ripottele päälle rucolan, krassin ja sitruunamelissan lehdet.
  3. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pöyhi salaattien joukkoon.
  4. Paahda siemensekoitus kevyesti pannulla. Jäähdytä.
  5. Valmista vinegretti. Paloittele yrttien ja versojen varret teholeikkuriin. Hienonna. Lisää öljy, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri. Aja sileäksi.
  6. Valuta vinegretti salaatin päälle. Tarjoa osa halutessasi erikseen. Viimeistele siemenillä.

Vinkki! Monien yrttien ja rucolan varret ovat vaikeita syödä. Kastikkeeseen soseutettuna ne antavat herkullista makua.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Panu Pälviä
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.

Uuni kuumaksi! Voit latoa pellille aineksia sitä mukaa, kun saat ne valmisteltua. Kuluu reilu vartti ja lautasilla on lämmin salaatti, jossa maalaisleipä on imaissut mahtimakuja kauden parhaista voimaruoka-aineksista.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-panzanella-salaatti

Ainekset

1
(250 g)
paistovalmis ciabatta-leipä
2
rkl
öljyä
Papu-porkkanaseos
1
rkl
öljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
½
tl
suolaa
½
tl
chilimausteseosta
1
prk (170 g)
kypsiä valkopapuja
2
porkkanaa
½
dl
siemensekoitusta
Lisäksi
1
ps (70 g)
babypinaattia
2
klementiiniä tai mandariinia
1
rkl
öljyä
Lopuksi
1
klementiinin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa ciabatta ohuiksi viipaleiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
  2. Sekoita sillä aikaa kulhossa öljy ja mausteet. Valuta ja huuhdo pavut. Pyöräytä ne mausteöljyyn. Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä kiharoiksi joukkoon. Pyöräytä sekaisin.
  3. Levitä porkkana-papuseos leipien päälle pellille. Ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
  4. Huuhdo ja kuivaa sillä aikaa pinaatit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Nosta pelti uunista ja levitä pinaatit ja klementiinit ainesten päälle. Pirskota päälle öljyä. Paahda uunin ylätasolla pari minuuttia.
  5. Nostele salaatti pelliltä isolle vadille tai kulhoon kerroksittain. Purista päälle klementiinin mehu. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (1)

Natalia

 Các góc quan trọng, tuy nhiên, có thể được tìm thấy trong phòng chat hoặc Gmail trên http://tuttut.org/ , executado pela Microsoft, trở lại hoặc Gmail hoặc dịch vụ email maus usado no mundo. Tính đến tháng 7 năm 2011, Microsoft cho biết http://tuttut.org/tinha 360 milhões de usuários. Empresa vui mừng thông báo rằng nó đã được cấp một hợp đồng.

Resepti Kaisa Nieminen kuva Tuomas Kolehmainen
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.

Kevyen linssi-broilerisalaatin ja raikkaan minttujugurtin voimin jaksaa pitkän päivän.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-linssisalaatti

Ainekset

2
dl
puy-linssejä tai vihreitä linssejä
8
broilerin sisäfilettä
4
rkl
öljyä
1-2
tl
garam masalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
iso
kesäkurpitsa
1
valkosipulinkynsi
Minttukastike
2
dl
maustamatonta jugurttia
2
rkl
tuoretta minttua
1
tl
kuivattua minttua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi. Kun linssit ovat valmiit, pidä ne lämpiminä.
  2. Ota broilerit ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä garam masala, suola ja pippuri. Pyöritä broilerit öljyssä. Paista pannulla kypsiksi kolme minuuttia per puoli.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat veitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä hienonnettu valkosipulinkynsi. Pyöritä kesäkurpitsat öljyssä ja grillaa kuumalla parilalla tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Sekoita kuivattu ja hienonnettu minttu jugurtin joukkoon. Mausta. Laita noin 15 minuutiksi kylmään maustumaan.
  5. Yhdistä kaikki salaatin ainekset laakealle tarjoiluvadille. Koristele korianterilehdillä ja purista sitruunamehua päälle. Tarjoa minttujugurtin kanssa.

Kommentit (0)