Kevätsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat huolellisesti ja kuutioi ne. Laita kuutiot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda perunoita noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä.
- Poista parsoista puumainen varsi. Vihreää parsaa ei tarvitse välttämättä kuoria. Keitä parsaa suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia. Valuta vesi pois ja nosta parsat jäähtymään kylmään veteen. Leikkaa parsat sopiviksi suupaloiksi.
- Tee yrttiöljy. Laita yrtit, öljy ja viinietikka kulhoon. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Yhdistä pesty salaatti ja kastike. Lisää joukkoon muut aineet. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.
Vinkki! Parsan sijaan salaatissa maistuvat vihreät pavut, herneet tai melonikuutiot.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.