Maittava peruna-pekonisalaatti

Käyttäjä9628 on lisännyt 837 reseptiä
Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Smetana ja pekoni tekevät talvisesta perunasalaatista jo itsessään täyttävän ruokalajin. Uudenvuoden tarjoilussa klassikkoseuralainen ovat höyrytetyt nakit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo

Maittava peruna-pekonisalaatti

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori sipulit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Silppua viipaleet. Kuullota nopeasti pannulla öljyssä.
  2. Sekoita marinadiaineet. Laita sipulit marinoitumaan suljettuun astiaan yöksi jääkaappiin.
  3. Ruskista pekonit, valuta talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi.
  4. Keitä perunat, kuori ja paloittele. Kaada kuuma lihaliemi päälle. Kääntele perunoita varovasti.
  5. Leikkaa suolakurkku paloiksi. Valuta kaprikset
  6. Sekoita kaikki aineet ja anna perunasalaatin maustua jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria. Sipulit voi lisätä liemineen salaattiin juuri ennen tarjoilua.
  7. Nosta salaatin päälle reilusti tuoretta rucolaa ennen tarjoilua. Oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit sopivat myös koristeeksi rucolan kanssa.