Smetana ja pekoni tekevät talvisesta perunasalaatista jo itsessään täyttävän ruokalajin. Uudenvuoden tarjoilussa klassikkoseuralainen ovat höyrytetyt nakit.
Maittava peruna-pekonisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori sipulit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Silppua viipaleet. Kuullota nopeasti pannulla öljyssä.
- Sekoita marinadiaineet. Laita sipulit marinoitumaan suljettuun astiaan yöksi jääkaappiin.
- Ruskista pekonit, valuta talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi.
- Keitä perunat, kuori ja paloittele. Kaada kuuma lihaliemi päälle. Kääntele perunoita varovasti.
- Leikkaa suolakurkku paloiksi. Valuta kaprikset
- Sekoita kaikki aineet ja anna perunasalaatin maustua jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria. Sipulit voi lisätä liemineen salaattiin juuri ennen tarjoilua.
- Nosta salaatin päälle reilusti tuoretta rucolaa ennen tarjoilua. Oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit sopivat myös koristeeksi rucolan kanssa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.