Smetana ja pekoni tekevät talvisesta perunasalaatista jo itsessään täyttävän ruokalajin. Uudenvuoden tarjoilussa klassikkoseuralainen ovat höyrytetyt nakit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo
Maittava peruna-pekonisalaatti
Ainesosat
Vaiheet
- Kuori sipulit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Silppua viipaleet. Kuullota nopeasti pannulla öljyssä.
- Sekoita marinadiaineet. Laita sipulit marinoitumaan suljettuun astiaan yöksi jääkaappiin.
- Ruskista pekonit, valuta talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi.
- Keitä perunat, kuori ja paloittele. Kaada kuuma lihaliemi päälle. Kääntele perunoita varovasti.
- Leikkaa suolakurkku paloiksi. Valuta kaprikset
- Sekoita kaikki aineet ja anna perunasalaatin maustua jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria. Sipulit voi lisätä liemineen salaattiin juuri ennen tarjoilua.
- Nosta salaatin päälle reilusti tuoretta rucolaa ennen tarjoilua. Oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit sopivat myös koristeeksi rucolan kanssa.