Resepti Marita Suontausta Kuva Pia Inberg
Mansikan seuraksi sopivat vuohenjuusto, feta ja mozzarella. Valitse mieleisin!
Mansikan seuraksi sopivat vuohenjuusto, feta ja mozzarella. Valitse mieleisin!

Mansikkasalaatti käy grilliherkkujen lisäkkeeksi tai sellaisenaan aterian alkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkasalaatti

Ainekset

1
ruukku
jääsalaattia
2
punasipulia varsineen
½
kurkku
1
l
mansikoita
1
dl
pähkinöitä
noin 200
g
vuohenjuustoa
noin ¼
tl
rouhittua mustapippuria
Viinietikkakastike
1
rkl
(puna)viinietikkaa
½
dl
kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua valkopippuria

Työvaiheet

  1. Revi salaatti käsin laakealle vadille. Silppua sipulin varret ja suikaloi sipulit. Leikkaa kurkku viipaleiksi tai suikaleiksi. Puolita tai viipaloi mansikat.
  2. Paahda pähkinät kevyesti pannulla halutessasi ja rouhi pähkinät. Paloittele vuohenjuusto.  Ripottele ainekset salaatille ja mausta lopuksi pippurilla.
  3. Sekoita viinietikkakastikkeen ainekset lasissa lusikalla tai pienessä kannellisessa purkissa ravistamalla. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Vaihda vuohenjuusto viipaloitavaan mozzarellaan tai pieniin mozzarellapalloihin. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Perunasalaatti ei majoneesia kaipaa vaan maku ja kosteus tulevat yrttiöljystä. Sekasyöjät voivat lisätä joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.
Perunasalaatti ei majoneesia kaipaa vaan maku ja kosteus tulevat yrttiöljystä. Sekasyöjät voivat lisätä joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.

Ronskeiksi paloiksi jätetyt perunat, juuri paahdettu pekoni ja pestosta tutut maut ovat vastustamattomia yhdessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pestoperunasalaatti

Ainekset

600–800
g
perunoita
50
g
pinjansiemeniä
1
pkt (140 g)
pekonia
½
dl
oliiviöljyä
1
ruukku basilikaa
100
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja laita kiehumaan veteen.
  2. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä ja siirrä lautaselle jäähtymään.
  3. Lisää pekonit kylmälle pannulle ja anna ruskistua. Nosta paistunut pekoni talouspaperin päälle, ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin. Leikkaa rapea pekoni saksilla pieniksi paloiksi.
  4. Raasta parmesaani.
  5. Tee perunoiden marinadi. Lorauta reilusti oliiviöljyä kulhon pohjalle. Öljy saa maistua salaatissa, joten käytä sellaista, josta pidät.
  6. Hienonna joukkoon ruukullinen tuoretta basilikaa. Myös rucola, lehtipersilja ja korianteri käyvät hyvin.
  7. Siirrä kypsät perunat leikkuulaudalle ja kuori tarvittaessa. Paina perunaa haarukalla, jotta se rikkoutuu. Palat saavat jäädä isoiksi. Laita vielä lämpimät perunapalat yrttiöljyn joukkoon, jotta kastike imeytyy perunaan kunnolla.
  8. Lisää pinjansiemenet, parmesaaniraaste ja hienonnettu pekoni. Nostele ainekset käsin sekaisin. Koristele basilikalla ja rucolalla. 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Lasse Lecklin
Samassa veneessä! Paahdetut ruusukaalit ja pähkivät vievät kielen.
Samassa veneessä! Paahdetut ruusukaalit ja pähkivät vievät kielen.

Vegaanisessa herkussa ovat joulun maut kohdallaan. Tee jokaiselle ruokailijalle kaksi venettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaaliveneet

Ainekset

1
pkt (300 g)
ruusukaaleja
2
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
kardemummaa
½
tl
mustapippuria
1
dl
pähkinäsekoitusta
Lisäksi
2
kerää sydänsalaattia (12 lehteä)
Vegaaninen inkiväärimajoneesi
1
dl
soijamaitoa (esim. Alpro Original)
2
tl
dijoninsinappia
2
tl
sitruunamehua
1
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
1–2
tl
inkivääritahnaa (Santa Maria)
Kastike
2
rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ruusukaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja kannat. Halkaise kaalit ja pyöräytä ne öljyn ja mausteiden kanssa kulhossa. Kumoa leivinpaperille pellille. Ripottele päälle pähkinät. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Irrota sydänsalaatin lehdet. Huuhdo ja kuivaa ne puhtaan keittiöliinan päällä.
  3. Valmista vegaaninen inkiväärimajoneesi. Varmista, että kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä: kylmiä tai huoneenlämpöisiä.
  4. Mittaa soijamaito, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle ja käynnistä se. Lisää samalla öljy joukkoon ohuena nauhana. Sekoita, kunnes majoneesi on sakeaa. Mausta suolalla ja inkivääritahnalla. Maista.
  5. Nosta salaatinlehdet isolle vadille. Lusikoi niihin majoneesia sekä jäähtynyttä ruusukaali-pähkinäseosta. Viimeistele valuttamalla päälle vaaleaa siirappia.
  6. Tarjoa alkuruokien kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen
Mausteinen salaatti korvaa porkkanalaatikon modernissa joulupöydässä.
Mausteinen salaatti korvaa porkkanalaatikon modernissa joulupöydässä.

Porkkanasalaatti tarjoaa tervetullutta pureskeltavaa ja uusia makuja joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-mantelisalaatti

Ainekset

1
kg
porkkanoita
200
g
fetajuustoa
100
g
manteleita
2
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
tl
kanelia
¾
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada pois keitinvesi ja jäähdytä porkkanat.
  2. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Viipaloi porkkanat kastikkeen joukkoon ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
  3. Murenna feta porkkanoiden joukkoon. Rouhi mantelit. Sekoita ne sekä seesaminsiemenet porkkanoihin. Nostele salaatti varovasti sekaisin.

Vinkki! Valmista salaatti jo edellisenä päivänä ja anna maustua jääkaapissa.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen
Tarjoa savulohi ja paahdetut punajuuret piparjuurikastikkeen kanssa.
Tarjoa savulohi ja paahdetut punajuuret piparjuurikastikkeen kanssa.

Uunissa paahdetuista punajuurista ja lämminsavulohesta saa nopeasti näyttävän salaatin. Piparjuurikastike viimeistelee makuelämyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämminsavulohi-punajuurisalaatti

Ainekset

6–8
punajuurta
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
600
g
lämminsavulohta
1
ruukku
rucolaa
½
dl
parmesaaniraastetta
Piparjuurikastike
1
prk (200 g)
ranskankermaa
2
tl
piparjuuritahnaa
1
tl
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Siirrä viipaleet uunipellille. Valuta pinnalle öljy ja ripota suola sekä mustapippuri.
  2. Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes ne kypsyvät. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
  4. Kokoa vadille punajuuriviipaleita, paloiteltua savulohta, rucolaa ja parmesaaniraastetta. Ripottele kastiketta pinnalle tai tarjoile se pienestä kulhosta.

Kommentit (0)