
Tabbouleh-salaatin kesäversio syntyy ohrahelmistä ja tuoreista yrteistä. Ruokaisa salaatti sopii minkä vain kesäruuan pariksi.
Ohratabbouleh
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ohrahelmet kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan eli noin 15 minuuttia. Valuta ohra siivilässä, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kumoa kulhoon.
- Paahda siemensekoitus kevyesti kuivalla valurautapannulla. Anna jäähtyä.
- Hienonna yrtit, mutta säästä pari oksaa koristeluun. Lisää ohran joukkoon.
- Lisää siemenet, öljy, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä suola ja pippuri ohran joukkoon. Kauho sekaisin. Anna maustua jääkaapissa noin tunti. Viimeistele yrteillä ja siemensekoituksella.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.