Omena-punajuurisalaatti ja granaattiomena-tattarisalaatti

Käyttäjä22452_0 on lisännyt 32 reseptiä
Reseptit Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg

Punajuurisalaatti on parasta itse tehtynä. Ruokaisa granaattiomenasalaatti on maustettu itämaisittain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 hengelle

Omena-punajuurisalaatti ja granaattiomena-tattarisalaatti

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda niitä uunissa 175 asteessa noin  30–45 minuuttia. Punajuuret saavat jäädä aavistuksen koviksi. Jäähdytä.
  2. Leikkaa omenat kuorineen samankokoisiksi lohkoiksi kuin punajuuret. 
  3. Valmista kastike. Sekoita majoneesin joukkoon ranskankerma, etikka ja mausteet. 
  4. Yhdistä punajuuret ja omenat ja kaada kastike päälle. Laita kylmään maustumaan.
  5. Vinkki! Murusta salaatin päälle sinihomejuustoa ja saksanpähkinöitä.

 

  1. Keitä tattarisuurimot ohjeen mukaan. 
  2. Pese ja halkaiset tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit. 
  3. Halkaise granaattiomena ja kopauta siemenet pois. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kuoresta. Paloittele. 
  4. Yhdistä ainekset. Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu, suola ja pippuri. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua kylmässä.
  5. Vinkki! Salaattiin sopivat myös fetajuusto ja pähkinät.