
Siiderimarinoitujen päärynöiden aromia vahvistavat sinihomejuusto ja saksanpähkinät. Päärynät ovat parhaimmillaan salaattipedillä.
Päärynä-sinihomejuustosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa pähkinät kuivalle, kuumalle pannulle. Sekoittele, kunnes pähkinät saavat hieman väriä. Ota pannu pois liedeltä. Anna jäähtyä.
- Kuori päärynät ja puolita ne. Poista siemenkodat esimerkiksi pikkulusikan avulla.
- Mittaa liemen siideri, vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Lämmitä seos melkein kiehuvaksi.
- Laita päärynät kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Ota päärynät pois reikäkauhalla ja siirrä ne purkkiin.
- Keitä lientä kokoon kattilassa ilman kantta, kunnes sitä on jäljellä noin 6 dl. Kaada liemi purkkiin ja nosta viileään. Päärynät säilyvät hyvänä muutaman viikon, jos purkkia ei availe.
- Tee salaatti. Viipaloi tai murustele juusto. Pese ja kuivaa salaatti.
- Laita salaatti kulhoon juuston, pähkinöiden ja öljyn kanssa. Valuta joukkoon noin kaksi lusikallista päärynöiden lientä ja sekoita hyvin.
- Annostele salaatti tarjoilukulhoon. Viipaloi muutama päärynä ja viimeistele salaatti niillä.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.