Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo

Antti Heikkilän huomio karppaajalle: Jättäisin sokerin pois. Rusinoissahan on paljon hiilareita, tuossa annoksessa n. 20 - 25 g, mutta se jakautuu isoon annokseen, jonka kokonaishiilarimäärä on noin 10 korvissa, joten ihan ok!

Pähkinäinen coleslaw-salaatti

Ainekset

noin 400
g
kaalia
suolaa
mustapippuria myllystä
1
tl
sokeria
1
tl
chilijauhetta
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia
3
rkl
kermaviiliä
1
rkl
punaviinietikkaa
3
rkl
rouhittuja saksanpähkinöitä
2
rkl
(keltaisia) rusinoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali suikaleiksi juustohöylällä. Sekoita joukkoon mausteet ja nuiji kaaleja hieman pehmeämmiksi esimerkiksi perunanuijalla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon majoneesi, kermaviili ja etikka. Lisää tarvittaessa ripaus sokeria. Yhdistä kastike ja kaaliseos.
  3. Viimeistele saksanpähkinöin ja rusinoin.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Yhdistä kaikki hyvä ja pyöräytä sekaisin.
Yhdistä kaikki hyvä ja pyöräytä sekaisin.

Raparperia, fetaa, mansikoita ja hunajaa. Tässä salaatissa happo, suola ja makeus ovat suloisessa tasapainossa.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-fetasalaatti

Ainekset

250
g
raparperia
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku friseesalaattia
1
ruukku pienilehtistä basilikaa
1
ruukku minttua
1
l
tuoreita mansikoita
1
pkt (200 g)
fetajuustoa
Pinnalle
1
rkl
juoksevaa hunajaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese raparperit, leikkaa ne pitkittäin kahtia ja sitten muutaman sentin pätkiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista raparperit nopeasti, kunnes ne hieman pehmenevät.
  2. Jätä raparperit pannulle ja kaada raparperi-öljyliemi pannulta salaattikulhon pohjalle. Lisää sitruunamehu, hunaja, suola ja pippuri. Vatkaa sekaisin.
  3. Revi joukkoon salaatti, basilika ja mintunlehdet. Pyöräytä niin, että kastike tarttuu lehtiin.
  4. Puhdista ja halkaise mansikat. Murenna feta. Lisää ne kulhoon. Lisää päälle raparperit. Pöyhäise sekaisin. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Vinegretti erottaa lämpimän perunasalaatin pyttipannusta. Salaatti on herkullinen pari paistetulle teriyakipossulle.
Vinegretti erottaa lämpimän perunasalaatin pyttipannusta. Salaatti on herkullinen pari paistetulle teriyakipossulle.

Käytä eiliset! Keitetyistä potuista tulee pannullinen perunasalaattia. Yksinkertainen teriyakikastike kiehautetaan pannulla pikapikaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin perunasalaatti ja teriyakipossu

Ainekset

Lämmin perunasalaatti
1
kg
keitettyjä kylmiä perunoita
1
nippu (200 g)
retiisejä
2
sipulia varsineen
Paistamiseen
2
rkl
rypsiöljyä
Vinegretti
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
wasabia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
Teriyakipossu
600
g
porsaan ulkofileetä
1
rkl
öljyä
Teriyakikastike
½
dl
soijakastiketta
½
dl
sokeria
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
vettä

Työvaiheet

Lämmin perunasalaatti

  1. Puolita perunat ja puhdistetut retiisit. Hienonna sipulit.
  2. Paista perunat ja sipulit varsia lukuun ottamatta nopeasti rypsiöljyssä. Nosta pannu liedeltä.
  3. Vatkaa kastikkeen ainekset kulhossa keskenään. Lisää kastike perunoiden joukkoon ja kääntele sekaisin.
  4. Lisää retiisit ja sipulinvarret ja pöyhäise sekaisin. Tarjoa perunasalaatti lämpimänä suoraan pannulta.

Vinkki!

Jos kesäkeittiöstä ei löydy kastikkeeseen tarvittavaa riisiviinietikkaa ja seesamiöljyä, voit vaihtaa ne valkoviinietikkaan ja rypsiöljyyn.

Teriyakipossu

  1. Ota porsaanfilee huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa filee talouspaperiin. Leikkaa se noin puolen sentin viipaleiksi.
  2. Mittaa teriyakikastikkeen ainekset pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes kastike sakenee. Kaada toiseen astiaan ja pyyhkäise pannu talouspaperilla.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista fileeviipaleet kypsiksi nopeasti molemmin puolin. Alenna lämpöä ja lisää päälle teriyakikastike. Anna kuohahtaa. Tarjoa liha lämpimän perunasalaatin kanssa.

Vinkki!

Tässä on teriyakikastike yksinkertaisimmillaan. Jos vaihdat riisiviinietikan miriniin, voit korvata sillä sekä etikan että veden. Voit lisätä kastikkeeseen porisemaan myös tuoretta inkivääriä.

 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Tomaatin, sipulin ja basilikan liitto toimii aina.
Tomaatin, sipulin ja basilikan liitto toimii aina.

Grillipanzanella on kesän kuumin salaatti. Siinä on rapeaa leipää, raukeita tomaatteja ja maukkaita kapriksia.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillipanzanella

Ainekset

1
rs (300 g)
grillitomaatteja eli isoja kirsikkatomaatteja
2
pihvitomaattia
3
(puna)sipulia varsineen
1
(300 g)
ciabatta-leipä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
(varrellisia) kapriksia
1
dl
basilikan lehtiä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa, johon rakennat salaatin.
  2. Leikkaa pihvitomaatit reiluiksi viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi sipulit. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyyn.
  3. Leikkaa ciabatta ohuehkoiksi viipaleiksi. Sivele palat öljyllä ja paahda ne ritilällä epäsuoraa grillausta käyttäen molemmin puolin kauniin raidallisiksi. Kumoa kulhoon ja kauho sekaisin.
  4. Kuumenna öljy parilalla. Paista tomaatit ja sipulit nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ainekset kulhoon limittäin leipäviipaleiden kanssa. Ripottele päälle kaprikset ja basilika.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Tabboulehin voi valmistaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Tabboulehin voi valmistaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Tabbouleh-salaatin kesäversio syntyy ohrahelmistä ja tuoreista yrteistä. Ruokaisa salaatti sopii minkä vain kesäruuan pariksi.

Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ohratabbouleh

Ainekset

3
dl
ohrahelmiä (Torino)
1½ l vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
1
dl
siemensekoitusta
1
ruukku
tilliä
1
ruukku
minttua
1
ruukku
ruohosipulia
½
dl
rypsiöljyä
½
dl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Päälle
tuoreita yrttejä ja siemensekoitusta

Työvaiheet

  1. Keitä ohrahelmet kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan eli noin 15 minuuttia. Valuta ohra siivilässä, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kumoa kulhoon.
  2. Paahda siemensekoitus kevyesti kuivalla valurautapannulla. Anna jäähtyä.
  3. Hienonna yrtit, mutta säästä pari oksaa koristeluun. Lisää ohran joukkoon.
  4. Lisää siemenet, öljy, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä suola ja pippuri ohran joukkoon. Kauho sekaisin. Anna maustua jääkaapissa noin tunti. Viimeistele yrteillä ja siemensekoituksella.

Kommentit (0)