
Uusien perunoiden ja tuoreen parsan liitto on vastustamaton. Hienostunut lisä tulee sherryviinietikasta.
Parsa-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat kypsiksi ja valuta ne. Katko parsoista kuivat päät ja pilko varret sopiviksi suupaloiksi. Kiehauta palat nopeasti suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja pane saman tien jääveteen. Näin parsapalojen vihreä väri säilyy kirkkaana.
- Pilko huuhdottu omena, sellerinvarret, sipuli, kivettömät taatelit ja jäähtyneet perunat kulhoon.
- Lisää sekaan valutetut parsapalat, mausta rouhitulla suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita keskenään öljy, sherryviinietikka ja sokeri. Kääntele kastike perunasalaatin joukkoon. Nosta viileään vetäytymään.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.