Resepti Marita Suontausta Kuva Jarno Kovamäki
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-rusinasalaatti

Ainekset

150
g
pekonia
1
pieni
punasipuli
noin 300
g
parsakaalia
100
g
cheddarjuustoa
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
rusinoita
Kastike
2
rkl
sokeria
1
dl
(kevyt)majoneesia
2
rkl
omenaviinietikkaa
tl
rouhittua mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Paista pekonit pannulla rapeiksi. Jäähdytä talouspaperin päällä (paperi imee ylimääräisen rasvan). Säästä yksi lastu halutessasi koristeeksi ja murenna loput pekonit pieniksi rakeiksi.
  2. Suikaloi sipuli ja viipaloi huuhdeltu parsakaali. Raasta juusto ja rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi. Yhdistä parsakaali, juustoraaste, rusinat, pähkinät, pekonirakeet ja sipuli kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset  pienessä kulhossa ja kaada salaatille. Nostele salaatti ja kastike sekaisin kahdella lusikalla. Jos salaatti näyttä liian kuivalta, lisää hiukan majoneesia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja anna salaatin maustua yön yli jääkaapissa.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Salaatin melonisattumat ovat suosittuja. Älä säästele niissä.
Salaatin melonisattumat ovat suosittuja. Älä säästele niissä.

Pilko salaatin ainekset jääkaappiin odottamaan ja sekoita vasta, kun tarjoiluhetki lähestyy.

Annoksia
8
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas vesimelonisalaatti

Ainekset

½
vesimeloni
150
g
rucolaa
400
g
pakasteherneitä
100
g
parmesaania
1
ruukku
minttua
Kastike
¾
dl
oliiviöljyä
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuutioi vesimeloni. Huuhdo ja valuta rucola. Sulata herneet.
  2. Sekoita salaatinkastikkeen aineet.
  3. Kokoa salaatti vadille. Asettele pohjalle rucolaa ja sen päälle vesimelonikuutiota ja herneitä. Vuole parmesaani lastuiksi ja nypi joukkoon mintun lehdet.
  4. Kaada lopuksi kastike salaatille. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen
Gazpachosalaatissa kirpeys ja raikkaus yhdistyvät onnistuneesti.
Gazpachosalaatissa kirpeys ja raikkaus yhdistyvät onnistuneesti.

Espanjalaisen keittoklassikon gazpachon hengessä syntyy raikas salaatti. Siinä keiton raaka-aineet kuutioidaan pieniksi paloiksi ja maustetaan viinietikalla ja oliiviöljyllä.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min + 10 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Gazpachosalaatti

Ainekset

1
pieni punasipuli
2
kevätsipulia
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
(sherry)viinietikkaa
2
reilua viipaletta hyvää maalaisleipää (kuutioituna noin 2 dl)
2
makeaa suippopaprikaa
1
kurkku
1
dl
hyvää oliiviöljyä
2
tomaattia

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipulit. Laita ne kulhoon ja ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri. Kaada joukkoon viinietikka ja sekoita hyvin. Anna maustua noin 5 minuuttia.
  2. Leikkaa leivästä reunat pois ja kuutioi leipä. Kuutioi paprika ja kurkku. Lisää kuutiot leivän kanssa salaattiin. Kaada joukkoon öljy ja anna maustua vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki! Lisää salaatin joukkoon halutessasi hienonnettuja yrttejä, oliiveja, kapriksia tai pikkusardelleja.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Ronskiin maalaissalaattiin voi upottaa mitä vain.
Ronskiin maalaissalaattiin voi upottaa mitä vain.

Mausteinen makkara saa seurakseen perunaa, vihreitä papuja, terttutomaatteja ja raikkaan sitruunaisen kastikkeen. Ruokaisa salaatti ei lisukkeita kaipaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 1 t tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunasalaatti

Ainekset

2
sipulia
500
g
pieniä kirsikka- tai terttutomaatteja
200
g
tuoreita tai pakastepapuja
200
g
cocktailkurkkuja
500
g
chorizo-makkaraa
500
g
keitettyjä varhaisperunoita
rapeaa salaattia
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
persijaa ja oreganoa

Työvaiheet

  1. Sekoita ensin kastikeaineet. Viipaloi kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi ja asettele vadin pohjalle. Puolita kirsikkatomaatit. Asettele sipulin päälle.
  2. Kaada kastike päälle, sujauta vati muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa tunti.
  3. Keitä tuoreita vihreitä papuja 7−9 minuuttia  tai sulata pakastepavut. Jäähdytä pavut heti keittämisen jälkeen kylmän veden alla. Siten kypsyminen lakkaa ja väri säilyy vihreänä.
  4. Valuta cocktailkurkut.
  5. Leikkaa makkarat ja perunat viipaleiksi. Paista erikseen pannulla rapeiksi. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä makkaroiden kanssa.
  6. Asettele makkarat ja perunat muiden salaattiainesten päälle.

Vinkki! Voit myös paistaa tomaatit tertuissaan.

Kommentit (0)

Reseptit Kaisa Nieminen Kuva Anna Huovinen
Valmis voitaikina on kelpo pohja suolaiselle haukkapalalle. Se on myös helppo pakata mukaan evääksi.
Valmis voitaikina on kelpo pohja suolaiselle haukkapalalle. Se on myös helppo pakata mukaan evääksi.

Voitaikinakääröissä on piilossa kylmäsavulohta ja parsaa. Pinaatti ja pavut maustavat perunasalaatin.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
45 min + salaatin maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-parsavoitaikinarullat ja peruna-papusalaatti

Ainekset

1
pkt
valmiita voitaikinalevyjä
1
nippu (noin 10 kpl)
tuoretta parsaa
150
g
kylmäsavulohiviipaleita
Voiteluun
1
muna
1
rkl
seesaminsiemeniä
Peruna-papusalaatti
1
kg
perunoita
4
dl (250 g)
vihreitä papuja
½
dl
öljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

Kylmäsavulohi-parsavoitaikinarullat

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota voitaikinalevyt sulamaan.
  2. Leikkaa parsojen kova kanta pois. Kuori paksuja parsoja nupusta tyveen. Nuoria parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä parsoja suolatussa vedessä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja laita parsat kylmään veteen jäähtymään.
  3. Leikkaa voitaikinalevy pitkittäin kolmeen osaan.
  4. Kuivaa jäähtyneet parsat ja kääri jokaisen varren ympärille kylmäsavulohisiivu tai pari.
  5. Kääri taikinasiivu kylmäsavulohen päälle ja nipistä reunat kiinni. Voitele rullat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  6. Paista uunissa kullanruskeiksi noin 15 minuuttia.

Peruna-papusalaatti

  1. Keitä perunat kypsiksi. Leikkaa ne lohkoiksi.
  2. Leikkaa pavuista päät pois ja pilko ne kahteen osaan. Keitä suolatussa vedessä pari, kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään. Valuta ja lisää perunoiden joukkoon.
  3. Valmista kastike sekoittamalla öljyyn sitruunamehu ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike perunoiden joukkoon.
  4. Laita salaatti kylmään maustumaan. Lisää pinaatinlehdet juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)