Peruna-pekonisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä ja viipaloi.
- Irrota parsakaali nupuiksi. Kuori ja kuutioi parsakaalin varsi. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta kuivaksi ja jäähdytä.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi pekoni ja paista pannulla sipulin kanssa rapeaksi.
- Yhdistä kaikki kastikeaineet.
- Laita perunat, parsakaalit, sipulit ja pekoni kulhoon. Sekoita ja valuta kastike muiden aineiden joukkoon. Anna salaatin marinoitua viileässä noin 2 tuntia ennen tarjoilua.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.