Caesarsalaatin keksi italialaissyntyinen Caesar Cardini. Suomalaisessa versiossa maistuu kotoisa ja edullinen savusilakka.
Savusilakka-caesar
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin kastike. Mittaa keltuaiset, valutetut anjovisfileet, kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet sekä sitruunamehu korkeaan, kapeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta makusi mukaan. Lisää worcesterkastiketta varovasti. Vatkaa lopuksi käsin öljy vähän kerrallaan kastikkeeseen.
Leikkaa ruisleipäviipaleet tikuiksi. Ruskista kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi. Mausta halutessasi suolalla.
Revi salaatti pieneksi. Perkaa savusilakat. Kaada kastiketta salaattikulhon pohjalle. Kääntele salaatinlehdet kastikkeessa leipätikkujen ja parmesaaniraasteen kanssa.
Levitä kalanliha salaatin päälle. Koristele parmesaanilastuilla, leipätikuilla, mustikoilla ja puolukoilla tai punaherukoilla.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.